Genel-İş İzmir 2 No’lu Kadın Komisyonu'ndan regl izni talebi

İZENERJİ’de çalışan işçi kadınlar, TİS’te yer alan “Kadınların ayda istediği bir gün izinli" maddesinin kabul edilmesi için akşam saat 20.00’da #reglizniistiyoruz etiketiyle kampanya başlatacak.

Genel-İş İzmir 2 No’lu Kadın Komisyonu'ndan regl izni talebi

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ şirketi ile Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasında toplu sözleşme görüşmeleri sürerken Kadın Komisyonu taslakta yer alan "Kadınların ayda istediği bir gün izinli" maddesinin SODEMSEN tarafından olumlu karşılanmadığını duyurdu.

Genel-İş İzmir 2 No’lu Kadın Komisyonu ve sendika üyesi kadınlar, Twitter üzerinden #reglizniistiyoruz etiketiyle taleplerini dile getirdi.

'REGL İZNİ KABUL EDİLSİN'

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Kadın Komisyonu yaptığı paylaşımda "Aynı işyerinde beraber çalışıyoruz. İBB de kamu emekçisi kadınların kullandığı regl izni hakkını, biz işçi emekçi kadınlar da istiyoruz. Sözleşmede regl izni kabul edilsin" ifadelerini kullandı.

"EŞİTLİK İSTİYORUZ"

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Kadın Komisyonu yaptığı yazılı açıklamada, "Taslağımızda yer alan sosyal izin talebimiz olan 'Kadınların ayda istediği bir gün izinli sayılması' maddesi, SODEMSEN tarafından olumlu karşılanmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesinde memur olarak görev yapan kadın arkadaşlarımıza tanınan bu hakkı biz işçi kadınlar da talep ediyoruz. Eşitlik istiyoruz. Bu nedenle üyesi olduğumuz DİSK/Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubenin Twitter hesabından bu akşam saat: 20.00’de #regliizniistiyoruz etiketi ile kadın istihdamına verdiği önemi bildiğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tunç Soyer'e sesimizi duyuracağız. Bütün kadın arkadaşlarımızın haklı talebinde buluşuyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Etiketler
İzmir