'Görünürlük' değil 'sorumluluk' gereği: Mansur Yavaş'tan örnek adım

Daha önce Sağlık Bakanı'na yaptığı çağrıya 'Devlet teamülü görünürlüğe feda edilmemeli' yanıtı alan ABB Başkanı Mansur Yavaş, Sağlık Bakanlığının filyasyon ekibinin taksi ücretini üstlendi.

'Görünürlük' değil 'sorumluluk' gereği: Mansur Yavaş'tan örnek adım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, filyasyon ekibinde yer alacak 300 taksicinin günlük giderlerini karşılayacaklarını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, karantinada olan vatandaşlara sağlık ekiplerinin hızlı müdahale edebilmesi için filyasyon ekibinde yer alacak 300 taksicinin günlük giderlerinin belediye tarafından karşılanacağını duyurdu.

Yavaş, "Sağlık Bakanlığı ve Valiliğimizle işbirliği yaparak pandemi nedeniyle karantina altında olan vatandaşlarımıza sağlık ekiplerinin hızlı müdahale edebilmesi ve gecikmelerinin önüne geçilebilmesi için filyasyon ekibinde yer alacak 300 taksicimizin günlük giderlerini karşılayacağız" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA 'GÖRÜNÜRLÜK' İMASI YAPMIŞTI

Mansur Yavaş, daha önce de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kovid-19'a bağlı ihlalleri önlemek adına pozitif ve karantinadaki hastaların Belediyemizle paylaşılması durumunda EGO Genel Müdürlüğümüz veri tabanı aracılığıyla toplu ulaşımı kullanmalarının önüne geçebilir, salgınla mücadelemize farklı bir boyut kazandırabiliriz." demiş, Bakan Koca ise Yavaş'a teşekkür ederek, "Kovid pozitif ve şüpheliler HES uygulamasına kayıtlıdır, bilgiler, talep eden kurumların entegrasyonuna açık. Sistem, istenirse şehir içi toplu taşımada da riski önlemeye elverişli. Devlet teamülü görünürlüğe feda edilmemeli. Mücadele birlikte mümkün." ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Ağrı Mansur Yavaş Sağlık Bakanlığı