İzmir'e İz Televizyonu

İnternet sitesi üzerinden gerçekleştirdiği haberciliği günlük gazeteye taşıyan İz Gazete, haberciliğini bu kez de ekranlara taşımaya hazırlanıyor.

İzmir'e İz Televizyonu

26 Ağustos 2019 tarihinde internet sitesi üzerinden gerçekleştirdiği haberciliği günlük gazeteye taşıyan İz Gazete ailesi; bir sene geride kalmadan haberciliğini bu kez de ekranlara taşımaya hazırlanıyor.

“Kağıtta nasılsak ekranda da öyle olacağız” sloganıyla yola çıkan ekip İz Televizyonu ekibinin kuruluş yemeği Narlıdere Ethci Restoran’da gerçekleştirildi. Kuruluş yemeğine farklı alanlardan katılımın yüksek olması dikkat çekti.

Yemek öncesinde İz Televziyonu’na dair kısa bir video gösterimi gerçekleştirilirken; gösteriminin ardından konuşan İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, “Başından beri tarafsızlığın bir yalan olduğu iddiasıyla yayıncılığa başlamıştık. Tarafsız olmayacağız, kuşkusuz tarafımız çok net. Salgın zamanında ‘halkın bakkalı’ üzerinden ihtiyaç sahibi yurttaşlarla dayanışma kampanyası düzenlemiştik. Şimdi böyle bir şey tarafsız olabilir mi? Bir tarafta salgın gerçeği var diğer tarafta ise yardım toplanmasını engelleyenler... Sadece haberlerimiz bakımından değil, hepimiz İz Gazete’de taraf olmasını düşündük” ifadelerini kullandı.

‘SÖZÜNÜZ VARSA OLANAK YARATILABİLİR’

Kartal ayrıca “Gerçekten zor bir dönem olduğunu hepimiz biliyoruz. Aslında bu coğrafya karanlık dönemlerde de çıkış yolu bulabilmenin çeşitli kuşaklarını biriktirmiş bir coğrafya. 68, 78, X, Y, Z kuşağı gibi... Çok fazla yorum geliyorsa yorumları kapatıp, çok fazla eleştiri geliyorsa, dislike geliyorsa platformları kapatarak söylenilmek istenen şeyin söylenmesini engellemek mümkün değil. Eğer söyleyecek sözünüz, yapacak işiniz varsa kuşkusuz ki olanaklar yaratılabilir. O sözü söylemek isteyenler söyleyeceği söz için alanlar açabilir” şeklinde konuştu.

Kartal, “Koskoca Cumhurbaşkanlığı, İletişim Başkanlığı milyon bütçelerle Ajda Pekan konseri yaptı. Bunları Beş- on bin kişi izledi. İşte Onur(Akın) abi orada. Sizler hepiniz oradaydınız sıfır bütçe ile çok müthiş bir etkinlik gerçekleştirdik. Yayın milyona yakın izlendi” dedi.

ÖNER’E TEŞEKKÜR!

Konuşmasında Seçkin Öner’e teşekkür eden Kartal, “İzmir’ de televizyonculuğun duayen ismi bence. Televizyonun kuruluşunda gerçekten çok büyük katkılarda bulundu. Bize ağabeylik etti, yol gösterici oldu” diye konuştu. Kartal ayrıca birçok milletvekilinin Ankara’da barolara ilişkin yaşananlar sebebiyle yemeğe katılamadığını aktardı.

‘BU ÇABALAR UMUT OLUYOR’

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, “Gazetecilik dünyanın en güzel mesleklerinden biri. Çünkü; nefes almak, su içmek, yemek yemek, yaşamak ile ilgili bir şey. Haber alma hürriyeti aslında bizi besleyen, bizi hayata hazırlayan bir şey. Ne yazık ki bugünlerde bu hak elimizden alındığı için çoraklaşıyoruz, yoksullaşıyoruz,eksiliyoruz. Ama işte bu çabalar hepimize umut oluyor” ifadelerini kullandı.

‘Z KUŞAĞINI HEDEF ALIRDIM’

“Yalan bir yere kadar olur, yürür, kurtarır, günü kurtarır belki de ama hayat başka türlü, gerçekten yana akıyor” diyen Soyer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben olsaydım Z kuşağını hedef alırdım. Z kuşağını bu işin odağına koyardım ve bütün hikayeyi onların üzerinde kurgulamaya çalışırdım. Ben Ümit’in yol arkadaşlarına yol açıklığı, kolaylıklar, başarılar diliyorum. Gönlümüz, ruhumuz, aklımız sizinle yolunuz açık olsun”

YÜKSEK KATILIM!

Yemekte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de yer aldı. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Başkanı Hacer Taş da yemekte bulunan isimler arasındaydı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın yanı sıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İZBETON Yönetim Kurulu Başkanı Heval Savaş Kaya ve sanatçı Onur Akın ve Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok da davetliler arasında yerlerini aldı.

KILIÇ’IN 35. YAŞI

Öte yandan yemekte bir de sürpriz yaşandı. Yemek organizasyonuna ev sahipliği yapan Hakan Kılıç’ın doğum günü unutulmadı. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Kılıç, 35. yaşını “Tam İzmir oldum” ifadesi ile dile getirirken, sürpriz doğum günü pastası için teşekkür etti.

Etiketler
İzmir