Başkan Kılıç’tan 'Buca metrosu' müjdesi

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca Metrosu'nun kısa süre içerisinde temelinin atılacağını söyledi.

Başkan Kılıç’tan 'Buca metrosu' müjdesi

Buca Cezaevi'nin kaldırılması ile ilgili olarak sürecin devam ettiğini belirten Kılıç, "Mülkiyeti bizde olmadığı için, Adalet Bakanlığı burasını Milli Emlak’a devredecek. Bana kalırsa, insanların nefes alabileceği yeşil bir cennet haline getirilebilecek bahçe olmalı. Uzlaşarak ve konuşarak her şeye bir çözüm bulunur.” dedi.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, SonSöz TV canlı yayınına katıldı ve gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Başkan Kılıç, koronavirüs sürecinde, Bucalıların öncelikle ekonomik sorunlarını çözmek için ellerinden geldiğinde yardımcı olduklarını söyledi. Yıllardır gündemde olan Buca Metrosu ile ilgili müjde de veren Başkan Kılıç, ilçedeki trafik sorununu önemli ölçüde azaltacak bu projenin temelinin yakında atılacağını duyurdu.

BUCA METROSU, ELİ KULAĞINDA!

Buca’nın en büyük sorununun trafik olduğunu belirten Başkan Erhan Kılıç, metronun bu soruna merhem olacağına inandığını söyledi. Yakında metroya ilk kazmanın vurulacağının müjdesini veren Kılıç, “En yakın zamanda metronun temeli atılacak. Tunç Başkan bu konuda çok kararlı. Çok yakın bir zamanda ilk kazma vurulacaktır. Buca metrosu trafiği rahatlatacak. Hem Buca metrosunun yapılması hem de cezaevinin kalkmasıyla ilçenin trafik sorununun kökten çözüleceğine inanıyorum. Daha yaşanabilir bir kent haline gelecek.”

“BUCA CEZAEVİ MİLLİ EMLAK'A DEVREDİLECEK"

Buca Cezaevi ile ilgili olarak sürecin devam ettiğine işaret eden Kılıç, "Buca Cezaevi bir kangren haline döndü. Sağ olsunlar elini taşın altına koyan milletvekillerimize, Hamza Dağ ve Atilla Kaya'ya teşekkürler. Artık o siyasi irade oluştu. Hizmetin siyaseti olmaz. Hizmet vatandaş için yapılır. Buca Cezaevi oradan kalkmalı. Buca’da bir cezaevinin olması, şehrin göbeğinde bir cezaevinin olması mantıksız ve hiçbir geçerli sebebi yok. Trafik sorununun çözümü, cezaevinin oradan kalkmasına bağlı. Buca gibi üzümüyle ünlenmesi gerekirken sultanisi ile ünlenmesi gerekirken cezaevi ile tanınıyor. Bundan sonra Buca denildiğinde Buca razakısı gelsin, benekli sultanisi akla gelsin, istiyoruz. Peki bu bina ne olacak? Mülkiyeti bizde olmadığı için, Adalet Bakanlığı burasını Milli Emlak’a devredecek. Bana kalırsa, insanların nefes alabileceği yeşil bir cennet haline getirilebilecek bahçe olmalı. Uzlaşarak ve konuşarak her şeye bir çözüm bulunur.” dedi.

Etiketler
Metro