CHP'li Karaburun Belediyesi'ne polis baskını! İşte detaylar

CHP'li İzmir Karaburun belediyesine polis baskını yapıldı.

CHP'li Karaburun Belediyesi'ne polis baskını! İşte detaylar

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerini Karaburun Belediyesi’ne operasyon yaptığı öğrenildi.

5 polis memurunun yer aldığı operasyonda belediyenin bazı evraklarının incelendiği ve el konulduğu aktarıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticilerinin ve Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın haberi alır almaz belediyeye gitti.

Belediyede evraklar ve bilgisayarlarla ilgili inceleme yapıldığı da öğrenilirken soruşturma ayrıntıları netleşmeye başladı.

YURT Gazetesi'nin aktardığına göre; Belediyeye gelen KOM ekipleri bazı bilgisayarlara el koyarken İçişleri Bakanlığı'ndan gelen iki müfettişin raporunda yazan ve savcılık talimatıyla ilgili elektronik cihazları da götürdü. Müfettişler, şikayet üzerine yaz döneminde işletilen plajlardaki yazar kasa ekstreleri, hesap hareketleri, toplanan ücretler, satılan mal sevkiyat irsaliyeleri gibi konuları yakından incelemişti. Gelir-gider bütçesi ve toplanan paraların hesaplara aktarılma tarihlerinin üzerinde duran müfettişler özellikle yoğun geçen yaz sezonu sonrasındaki bütçeyi yakın markaja almıştı.

Öte yandan Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın şirket müdürlüğü, yakınlarına belediyede kadroların verilmesi gibi konular da şikayet konusu olmuştu.

Ayrıca, meclis karrıyla kurulan belediye şirketi Mimosa LTD.ŞTİ'ye devredilen gayrimenkuller, belediye mülkleri ve taşınmazlarla ilgili kararın da incelendiği öğrenildi.

Etiketler
İzmir Polis