Urla’da kayyum bir bürokrata devredilecek

Urla’nın CHP’li belediye başkanı İbrahim Burak Oğuz’un FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınarak tutuklanması sonrasında yeni bir kayyum yönetimi ile devam edilecek.

Urla’da kayyum bir bürokrata devredilecek

Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 'mahrem imamlar' ile telefonda görüştüğü iddiası ile, ifadesi alınmak üzere adliyeye çağrılmış, ardından hakim karşısına çıkarılan Oğuz, 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla tutuklanarak görevden alınmıştı.

Yurt Gazetesi'nden Özgür Tuğrul'un haberine göre, CHP Bakanlık ile görüşerek, yeni başkanın yine meclis içinden seçilmesini talep etmişti. Beklentilerin aksine, yeni belediye başkanını ilçe belediye meclisinin seçmesi yerine Kaymakam Önder Can'ın atanması ilçede büyük tepkilere neden olmuştu.

Urla’da Ak Parti’nin kaymakam Önder Can yerine, farklı bir seçenekle belediye yönetimini elde tutmayı hedeflediği anlaşılıyor.

İzmir’deki etkisizliği herkes tarafından bilinen AK Parti, Urla’da eline geçirdiği fırsatı kaybetmek istemiyor. İzmir’in en önemli ilçelerinden birisi olan Urla’da şimdi seçimlere kadar yönetimi devralacak bir isim üzerine konuşuluyor.

Bu ismin kaymakam olmaması noktasında kararlı olan AK Parti çevrelerinin talebi, Valilik bünyesinde görevli ve güvendikleri bir bürokratın Urla Belediye Başkanı olarak atanmasının gerçekleşmesi.

Ak Parti çevrelerinden alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı’nın da olur vermesiyle, Urla’da görev değişimine gidilecek. Böylece, bir sonraki yerel seçimlere kadar Urla belediyesi Ak Parti’ye geçmiş olacak.

Etiketler
FETÖ İbrahim Burak Oğuz Soruşturma Urla