Karşıyaka'da hedef daha yeşil bir kent

Karşıyaka Belediyesi, daha sağlıklı ve çağdaş ortak yaşam alanları yaratmak amacıyla park yapım ve yenileme çalışmalarına hız verdi.

Karşıyaka'da hedef daha yeşil bir kent

Son 4 ayda ilçe genelindeki 20 parkta tamirat ve bakım uygulamaları yapıldı. Ayrıca bir yeni park alanı oluşturuldu ve mevcut bir parkta da kapsamlı revizyon çalışması başlatıldı.

ŞEMİKLER’E YENİ PARK

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; Şemikler 6295 Sokak üzerinde oluşturulan yeni parkta yeşil alan düzenlemesi, inşaat işleri ve yağmur suyu kanalı döşeme çalışmaları tamamlandı. Alanın bitkilendirme çalışmalarının da iklim koşulları nedeniyle Ekim ayında gerçekleştirileceği belirtildi.

MEYVE BAHÇESİNE REVİZYON

Latife Hanım Mahallesi Coşkun Şahin Sokak’ta yer alan ve Meyve Bahçesi olarak bilinen parkın revizyon çalışmaları da bu ay sonuna kadar tamamlanacak. Alanda çay evi, mini golf sahası ile seyir terası düzenlemeleri, bitkilendirme ve aydınlatma direği yenileme işlemleri yapılacak. Yepyeni bir görünüme kavuşacak alan, bölge sakinlerinin yeni buluşma noktası olacak.

HEDEF DAHA YEŞİL BİR KENT

Ayrıca Karşıyaka Belediyesi, daha yeşil bir kent yaratma hedefiyle Ekim ayında ağaçlandırma hamlesi başlatacak. İlçe genelindeki mevcut parklarda bitkiler ve ağaçlar çoğaltılacak. Uygun olan sokaklara da fidanlar dikilecek, bitkisel yenileme çalışmaları yapılacak.

Etiketler
Karşıyaka Karşıyaka Belediyesi