Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'dan 24 Temmuz mesajı

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'dan 24 Temmuz mesajı

DENİZLİ - Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Doğan, “Meşrutiyetin ilanı ile birlikte gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlandığı 24 Temmuz 1908 tarihini her yıl ‘Basın Bayramı’ olarak kutluyoruz. Toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini korumayı görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını sağlayan basın kuruluşları, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır.

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme hakkı modern dünyada tartışılmaz bir gerçektir. Toplum ve devlet arasında köprü olma görevi üstlenen basın mensuplarımız, görevlerini özveriyle yerine getirmektedir ”dedi.

Başkan Doğan mesajının devamında, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Basın, milletin müşterek sesidir” sözüyle basınımızın bu önemli misyonunu en güzel şekilde belirtmiştir.

İlçemizin refah ve kalkınmasına, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine önemli katkılar sağlayan basınımızın, bu zor görevi başarıyla yerine getirmeye devam edeceklerine gönülden inanıyorum. Basın ilkelerine göre mesleklerini tarafsız bir şekilde yerine getiren, başta ilimizin basın mensuplarının olmak üzere tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Etiketler
Temmuz