Erdoğan ailesine rekor bağış -2-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından 16 Eylül 2019 tarihinde düzenlenen 267/2019. 07 sayılı raporun 2. sayfasında çeşitli vakıf...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından 16 Eylül 2019 tarihinde düzenlenen 267/2019. 07 sayılı raporun 2. sayfasında çeşitli vakıf ve derneklere verilen destek aynen şöyle:

Erdoğan ailesine rekor bağış -2- - Resim : 1

Bu tablo teftiş kurulu müfettişleri Hanife Çelik ve Emine Sema Kömür tarafından şöyle izah ediliyor:

-"Büyükşehir Belediyesince 2018 yılları ve öncesine ait sivil toplum kuruluşları (STK) okul ve yurtlara verilen hizmetlere ilişkin hazırlanan 2018 yılı Faaliyet raporunda; söz konusu yerlere verilen hizmetlerin, ulaşım, malzeme, yeme-içme, tefrişat, bakım-onarım-tadilat, yer tahsisi, konaklama, beyaz gezi, personel desteği, spor malzemesi, eğitim meteryalleri, kiralama bedeli, bilişim malzemesi, proje, tanıtım medya olduğu;

Hizmet verilen kurumlar ve hizmet bedellerinin aşağıda belirtilen şekilde olduğu,

Yukarıda belirtilen dernek, vakıf, okullar ve spor salonlarına toplam 847 milyar 592 milyon 858 bin lira 27 kuruş ayni yardım yapıldığı, yapılan bu yardımların İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisince alınan kararlara istinaden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TSK'lar arasında imzalanan ortak hizmet protokolleri ile gerçekleştirildiği belirtilmiştir."

Değerli okurlarım,

Yeniçağ Gazetesinde 31 Ocak 2019 tarihinde, "Erdoğan ailesine rekor bağış" başlıklı yazımda 2018 yılı raporunda yer alan STK'ların işte bu listesini yayınladım.

Bakın o yazımda rakamı ne yazmışım:

-"İstanbul Büyükşehir Belediyesi çeşitli vakıflara toplamda 847 milyon 592 bin 858 lira 27 kuruş bağış yapmış..."

Yukarıda yazdığım rakamla 31 Ocak 2019'da yazdığım rakam arasında bir kuruş fark var mı?

Asla yok…

Ayrıca o yazımda dedim ki;

-"Benim en çok dikkatimi çekenlerden bir tanesi T3 Vakfı'na yapılan 41 milyon 363 bin 939 lira 34 kuruş tutarındaki bağıştır."

Bu cümledeki iddiayı ben söylemedim rapordan aynen aldım.

Ancak T3 Vakfının şirketi, "İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bağış almadık" diye dava açtı. Mahkeme belediyeden belgeleri istedi hepsi geldi avukatım delilleri sundu ama davayı kaybettim.

Mahkeme 15 bin lira, İstinaf ise 30 bin lira manevi tazminata hükmetti.

Tabii davanın tarafı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadının vakfı olunca hukuki değil siyasi sonuç çıktı.

İstinaf mahkemesi Yargıtay'a temyiz yolumu da kapattı.

Ancak Anayasa Mahkemesi var, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Yalan değil, yanlış değil belediyenin resmî raporundan alıntıdır köşemde yer alan resmî bilgiler.

Öte yandan yazımda şunları da dile getirmiştim:

-Erdoğan'ın aile fertlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sadece 2018 yılında aldıkları bağışlar şöyledir:

-TÜRGEV, Recep Tayyip Erdoğan'ın kızının Yönetim Kurulu Üyesi olduğu vakıftır ve İstanbulluların 51 milyon 593 bin 44 lira 70 kuruşunu AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bağış almıştır

-AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi mütevelli heyetinde Bilal Erdoğan'ın bulunduğu OKÇULAR Vakfı'na 16 milyon 640 bin 457 lira 11 kuruş bağışlamış.

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yüksek İstişare Kurulu'nda Bilal Erdoğan'ın olduğu TÜGVA Vakfı'na 74 milyon 276 bin 471 lira 18 kuruş bağış vermiştir.

-Erdoğan ailesinin vakıflarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi sadece 2018 yılında 142 milyon 509 bin 972 lira 99 kuruş bağışlamış...

-İstanbullular hizmet bekliyor, yatırım bekliyor ama Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı olan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aile fertlerinin bulunduğu vakıflara İstanbul Büyükşehir Belediyesi 142 milyon lira bağışlıyor.

-15 milyon İstanbullu, Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet beklerken 848 milyon liranın vakıflara bağışlanması büyük hatadır.

Ve… Yazımın sonunda diyorum ki;

-Bu büyük hatanın hesabını da İstanbullular 31 Mart yerel seçiminde AKP'den sormalıdır.

Sordular elbette ve 25 yıllık AKP saltanatını yıkıp, Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez değil tam iki kez İstanbul'a Başkan seçtiler…

Etiketler
Rekor