MEB Enkazında Üç Maaşla Oturan Bürokrat!

Kamuoyunda, internet haber siteleri ve sosyal medyada tespit edilebilen iki maaşlı bürokratlar sayılıp dökülüyor. Ama üç maaşlılara ilişkin, Odatv’nin CHP...

Kamuoyunda, internet haber siteleri ve sosyal medyada tespit edilebilen iki maaşlı bürokratlar sayılıp dökülüyor. Ama üç maaşlılara ilişkin, Odatv’nin CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a dayandırdığı “üç maaşlı bakan yardımcısı”1 haberinden ötesi yok. Sanki üç maaşlı tek kişi Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül’den başkası yokmuş gibi…

Sahi! Başka üç maaşlı hiç kimse yok mu, AKP iktidarında ve onun bürokrasisinde? Olmaz olur mu hiç… Nasıl olsa memleket yağma Hasan’ın böreği… Ya da “Devlet malı deniz, yemeyen domuz”. Ne yapsın bu dönemin, aramakla zor bulunan güzide ve seçkin kadın ve erkekleri? Yemeyip de kendilerine “domuz” mu dedirtsinler? Kendilerine “domuz” dedirtip de “domuz”un günahına mı girsinler?

Elbette haklısınız! Onlar kendilerine “domuz” dedirtmeme fıtratı üzerine doğmuş, Allah’ın seçkin kullarıdır. Ve hiçbir Allah’ın kulu, onları bu fıtratın gereğini yapmaktan alıkoyamaz. Hatta Allah bile… Sonuçta kaderlerini başkası yazmadı ya… Dün yazdığını iki gün sonra değiştirmeyeceğine göre, onların ne suçu günahı var ki… Artık gerisini kaderlerine iki, üç, dört, hatta iş bulamadıkları için bir maaşlılık bile yazılmayanlar düşünsün! Düşünsünler de “Benim günahım, suçum neydi Allahım!” diyerek dövünsünler! Ya da hallerine şükretsinler!

İki Maaşlıların Haber Değeri Yok!

Hal buyken, günümüz bürokrasisinde iki maaşlılığın bile haber değeri kalmadı artık. Eskidi. Çünkü bürokrasi koridorlarında elini sallasan, birincisinde olmasa da ikincisinde, hadi bilemedin üçüncüsünde iki maaşlı birine çarpacak hale gelindi.

Ama üç maaşlılık için aynısı söylenemez! O günler gelmedi daha. Hele bir dört maaşlılar tespit edilmeye başlansın. Sıra onlara da gelecek! Onlar da haber değerini yitirecek.

Şimdi şuraya iki maaşlı üç beş isim yazsam. Emin olun ilgililerinden başka kimsenin dikkatini bile çekmeyecek. Hatta içinizden birileri “Bunlar da kim?” bile demeyecek. Ama MEB’in üç maaşlı seçkin ve güzide bürokratının adını yazdığımda işin rengi değişecek!

Peki; MEB enkazının üzerinde oturan, şu üç maaşlı şanslı bürokrat kim? “Devlet malı deniz yemeyen domuz” sözünü doğrulayabilmek için cansiperane bir biçimde çırpınan ve bu uğurda kendini feda eden bürokrat kim?

İşte O Bürokrat

Göreve geldiği günden beri, “ahlak”, ahlaki değerler” ve “ahlak telakkisi” sözlerini ağzından düşürmeyen; fırsat buldukça “etik”ten söz etmesine rağmen, bu sözlerinin gereği olarak Sezgin Baran Korkmaz’a takdir ve teşekkür plaketi sunan MEB ‘bakan’ı Ziya Selçuk’un bile dokunamadığı bu güzide bürokrat, daha önce de “münferit başkan”2 sıfatıyla yazılarımıza konuk olmuştu.

MEB’in bu güzide bürokratı, iddialara göre uzun yıllar üç ayrı kurumdan üç maaş almıştır. Bu maaşlardan biri oturduğu makamdan kaynaklıdır. İkincisi Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğinden3. Üçüncüsü ise bakanlık çevrelerinde ve eğitim camiasında çok sayıda kişinin “arpalık” olarak nitelediği İLKSAN Yönetim Kurulu üyeliğindendir4. Allah’ın takdiri işte! Hem de bu “üç maaşlı bürokrat” ünvanı 2013’te başlamıştır.

Biliyorum. Birçok kişi “Münferit başkan” sözünü okur okumaz bu kişinin kim olduğunu hemen anımsamıştır. Ama okurların birçoğu hala bu seçkin zatın kim olduğunu merak etmektedir. Peki; bu şahsın adı ve makamı nedir?

İşte sorunun yanıtı: Adını “üç maaşlı bürokrat”lar arasına altın harflerle yazdıran, bu güzide bürokrat Atıf Ala’dır. Yani hukuka, yasalara, mevzuata uygun işler yaparak, önlerine gelen her dosyayı adilane bir biçimde karara bağlaması beklenen MEB Teftiş Kurulu’nun ‘dokunulmaz’ Başkanı Atıf Ala.

Şimdilik ne diyelim ki sözü Tevfik Fikret’e bırakmaktan başka: Yiyin efendiler yiyin! Bu hanı iştaha sizin… Aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin!

Ama unutmayın! Bugünler de geçecek!

* Ankara Üniversitesi, DTCF Felsefe Bölümü mezunu ve “Arzu Okulu”, “Aşk Mavidir Öğretmenim”, “Lağımpaşalı”, “Öğretmen Düzenin Duvarındaki Tuğla”, “Edebiyat Nedir Ki…”, “Allah dedi Üstad-ı Azam” kitaplarının yazarı. Felsefenin Işığında / Felsefece; http://atalaygirgin.blogspot.com

1 https://odatv4.com/uc-maas-alan-bakan-yardimcisi-ortaya-cikti-15062123.html

2 https://www.gercekgundem.com/yazarlar/atalay-girgin/2771/mebin-munferit-baskani-atif-ala-neden-celallendi

3 http://www.taf.org.tr/tafyonetim-kurulu/

4 https://www.ilksan.gov.tr/Organizasyon/Yonetim-Kurulu/32

Etiketler
Bürokrat MEB