Meyve ve sebzeler çürüyorsa hemen bunu deneyin: Buzdolabına 1 tane koymanız yeterli oluyor

Meyve ve sebzelerin raf ömrünü uzatmak adına onları buzdolabına koysak da hızla çürüyebilir. Ancak buzdolabında koyacağınız tek bir ürün, meyve ve sebzelerin çürümesini durduracak...

Meyve ve sebzeler çürüyorsa hemen bunu deneyin: Buzdolabına 1 tane koymanız yeterli oluyor

Satın aldığımız meyve ve sebzeler, ne yazık ki çabucak çürüme eğilimindedir. Ancak yanlış saklama yöntemleri, meyve ve sebzelerin çürüme hızını tetikler.

Meyve ve sebzeleri uzunca süre taze tutmak ve çürümesini önlemek için en etkili saklama yöntemi, buzdolabıdır. Ancak buzdolabında da meyve ve sebzeler kısa süre içinde çürür.

Çünkü buzdolabında bulunan nem, meyve ve sebzelerin çürüme süresini hızlandırır. Buzdolabında bile çürüyen meyve ve sebzelere en etkili çözümü, sizler için paylaştık.

Meyve ve sebzelerin çürümesini önlemek için buzdolabına bunu koyun...

MEYVE VE SEBZELERİNİZ ÇÜRÜMEYECEK!

Buzdolabında meyve ve sebzelerin çürümesini önlemek için bulaşık süngeri kullanımı, hem pratik hem de etkili bir yöntemdir.

Bu yöntem, süngerin nem tutma kapasitesinden yararlanarak çalışır. Bulaşık süngeri, buzdolabının sebze çekmecesine yerleştirildiğinde, fazla nemi emerek sebzelerin ve meyvelerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.

Nem, özellikle buzdolabında saklanan sebze ve meyvelerin çabuk bozulmasına neden olan faktörlerden biridir.

Yüksek nem oranı, bakteri ve küf oluşumunu teşvik eder, bu da meyve ve sebzelerin çürümesine yol açar.

Bulaşık süngeri, buzdolabının içindeki nem dengesini sağlayarak bu olumsuz etkileri minimuma indirger.

Süngerin üzerine az miktarda su döküp hafifçe sıkarak nemli hale getirilmesi ve ardından plastik bir torba içine konulup sebze çekmecesine yerleştirmeniz yeterli olur.

Sünger, torba içindeki nemi yavaş yavaş salarak çekmecenin içindeki havayı nemlendirir. Bu sayede, sebze ve meyvelerin su kaybı azalır.

Meyve ve sebzeler çürüyorsa hemen bunu deneyin: Buzdolabına 1 tane koymanız yeterli oluyor - Resim : 1

Böylece meyve ve sebzelerin çürüme süreci yavaşlamış olur. Ayrıca sünger kullanımı, buzdolabındaki kötü kokuların önlenmesine de yardımcı olur.

Sünger, kokuları emerek daha taze bir buzdolabı ortamı sağlar. Ancak bu yöntemi kullanırken süngerin temiz olmasına dikkat edin.

Süngeri mutlaka düzenli olarak değiştirilmeli veya mikroplardan arındırmak için yıkayın. Bu yöntem, meyve ve sebzelerin çabuk bozulmasını önlemeyen basit fakat etkili bir yöntemdir.

Etiketler
Sağlık