Kırmızı eti zehre dönüştürmeyin! Pişirirken yapılan bu hata ete zarar veriyor

Kırmızı et pişirirken yapılan bu hata eti çok zararlı hale getiriyor! Bu alışkanlığınıza son vermelisiniz. Etin besin değerini yok etmeyin.

Kırmızı eti zehre dönüştürmeyin! Pişirirken yapılan bu hata ete zarar veriyor

Bazen kasaptan aldığımız kırmızı eti buzdolabının buzluk kısmına kaldırıyoruz. İhtiyacımız olduğunda da eti tüketiyoruz. Yemeklerimize eklediğimiz bu eti çözdürürken yapılan bir hata etin tüm besin değerini ortadan kaldırdığı gibi çok zararlı.

BAKTERİ ÜRETİMİNE YOL AÇIYORMUŞ!

Etin hızlı bir şekilde çözülmesi için çok sayıda kişi etin üzerine kaynar su döküyor. Dökülen bu su etin bakteri üretmesine yol açıyor. Bu yanlıştan derhal vazgeçmek gerekiyor.

PEKİ DONMUŞ ET NASIL ÇÖZDÜRÜLÜR?


Uzmanların açıklamalarına göre, et dışarda değil de buzdolabının içinde çözülmeye bırakılmalıdır. Bu yöntemin uzun süren fakat daha sağlıklı bir yöntem olduğunu belirtiyorlar. Buzdolabından çıkan et maksimum 12 saatte çözülür. Çözülmenin ardından en fazla bir gün buzdolabında muhafaza edilir.

Buzluk kısmından eti çıkarın ve buzdolabının normal kısmına koyun. Geceden yapacağınız bu işlem işinizi kolaylaştıracaktır.

Üzerine su dökerek çözdürmeye sakın çalışmayın. Bu yöntem pratik bir yöntemmiş gibi görünse de çok zararlıdır.

ET NEDEN YIKANMAZ?

Etlerin, bakteri içeren sularını etten temizlemeye çalışmak, bu bakterilerin mutfak tezgahlarına, gereçlerine ve diğer yiyeceklere bulaşmasına neden olabilir. Bu şekilde bulaşmaya çapraz kontaminasyon denir. Bu risk nedeniyle de etlerin yıkanması önerilmez.

ETİ YIKAMAK ETİN YAPISINI BOZAR

Eti yıkamamak gerekiyor. Çünkü yıkama olduğu takdirde ıslaklıktan dolayı mikrop üremesi oluşur ve et kısa süre içerisinde bozulabilir. İlgili alan yıkanacaksa da bozulmaya ihtimal vermeden yıkanan etin tüketilmesinde fayda var. Öte yandan et steril bir ortamda kesilirse yıkanmadan tüketilebilir. Kasaptan satın aldığınız etin ise yıkanmasına gerek yoktur.

Etiketler
Kırmızı et Zarar