Eviniz ısınmıyor ve faturanız yüksek geliyorsa bu işlemi yapın- Faturayı 100 TL düşürüyor

Doğalgaz faturanız yüksek geliyorsa bilmeniz gereken bazı bilgiler var. Öğreneceğiniz bu bilgiler sayesinde doğalgaz faturanız en az 50 TL ile 100 Türk lirası arası daha az gelecek.

Eviniz ısınmıyor ve faturanız yüksek geliyorsa bu işlemi yapın- Faturayı 100 TL  düşürüyor

Son dönemde doğalgaz faturalarındaki artış tırmanışa geçmiş durumda. Vatandaşlar faturaları yüksek geldiği için rahatsız. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı sadece gıda fiyatlarını değil enerji fiyatlarını da vurmuş durumda.

Havalar önümüzdeki günlerde daha da soğuyacak. Bir çok kent için kar yağışı uyarıları da yapılıyor. Yaz aylarında az gelen doğalgaz faturaları kış aylarında daha yüksek gelecek.

Eğer faturanızın kabarmasını istemiyorsanız vereceğimiz bu tasarruf bilgilerine kulak verin. Faturanızın daha az gelmesini sağlayabileceğiniz gibi aynı zamanda da evinizi çok daha iyi ısıtmış olacaksınız.

Eviniz ısınmıyor ve faturanız yüksek geliyorsa bu işlemi yapın- Faturayı 100 TL  düşürüyor - Resim : 1

Tek yapmanız gereken vereceğimiz bu tasarruf önlemlerini uygulamak.

Uzmanlara göre yüksek doğalgaz faturalarının en büyük nedeni dikkat edilmeyen bazı hatalar. Bu hataları düzeltin ve farkı görün.

Haberciniz'in aktardığı habere göre; Kış aylarında doğal gazlı hanelerde ısınmama sorunu yaşanabilir. Kombiyi açmanıza rağmen petekler yeteri kadar ısınmıyorsa o zaman bir sorun olduğunu söyleyebiliriz. Peteklerinizde yapmanız gereken reglaj ayarını yapmazsanız, peteklerinizde ısınma sorunu oluşabilir.

Eğer ısınma sıkıntısı yaşıyorsanız o zaman reglaj ayarı yaparak, peteklerinizin ısınmasını sağlayabilirsiniz. Peki reglaj ayarı nasıl yapılır? Hazırsak başlayalım:

REGLAJ AYARI NASIL YAPILIR?

Bu ayar, kalorifer tesisatınıza bağlı peteklerin vanalarından yapılır. İlk olarak kombiye en yakından en uzağa olan peteklerin sıralaması çıkarılır. Peteklerinizde eğer çift vana varsa o zaman bu ayarı alt vanadan yapmalısınız. Üst vanadan yaparsanız açıp kapatacağınız için ayarı bozmuş olursunuz. Bu yüzden en az kullanılan vanadan yaparsanız daha iyi olacaktır.

Eviniz ısınmıyor ve faturanız yüksek geliyorsa bu işlemi yapın- Faturayı 100 TL  düşürüyor - Resim : 2

İlk olarak kombiye en yakın peteğin alt kısmındaki vanayı tamamen kapatıp bir tur açın. Ardından ikinci peteğe geçin vanayı tamamen kapatıp iki tur açın. Hemen sonrasında kombiye uzak üçüncü peteğin vanasını tamamen kapatıp 3 tur açın. Bu işlemi son peteğe kadar devam ettirin. İşlemi tamamladığınızda reglaj ayarını da tamamlamış olacaksınız. Böylece peteklerinizdeki ısınma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Bu ayarı yaptığınızda, kombinizi daha tasarruflu kullanabilirsiniz. Reglaj ayarını yapmaktan endişe ediyorsanız o zaman bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Ancak bu ayar evde de rahatlıkla yapılabilir.

Yapacağınız bu uygulamayla faturalarınızda aylık 100 TL tasarrufta yapabiliyorsunuz.

Etiketler
Türk Lirası