Marco Polo'nun izinden gidecek, 75 yaşında Pekin'e varacak

İtalya'da 72 yaşındaki bir gezgin dünyaca ünlü kaşif Morco Polo'un rotasını takip ederek Venedik-Pekin arasını üç yılda yürümeyi planlıyor.

Marco Polo'nun izinden gidecek, 75 yaşında Pekin'e varacak

İtalya'da 72 yaşındaki Vienna Cammarota, Venedik'ten Pekin'e kadar 22 bin kilometrelik yolu yürüyerek kat edecek.

The Guardian'ın haberine göre, 15 ülkeden geçecek olan Vienna Cammarota, dünyaca ünlü İtalyan gezgin ve kaşif Marco Polo'nun izinden giderek antik İpek Yolu rotasını tamamlamayı amaçlıyor.

Polo'nun doğum yeri olan Venedik'ten 26 Nisan'da ayrılan Cammarota, Aralık 2025'te Pekin'de olmayı hedefliyor. 30 yılı aşkın süredir yürüyüş yapan ve birçok ülkeyi gezen Cammarota, Pekin yolculuğu öncesi heyecanlı olduğunu söyledi. “Mongolya'daki soğuğa dayanmak gibi gerçekten zorlu anlar olacak, fakat hazırım" şeklinde konuştu.

PEKİN'E VARDIĞINDA 75 YAŞINDA OLACAK

Cammarota, sırasıyla Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, Gürcistan, İran, Türkmenistan, Azerbeycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Mongolya ve en sonra Çin'e yolculuk edecek. Pekin'e vardığında ise 75 yaşında olacak.

Cammarota, yolculuğu sırasında tanıştığı insanlar tarafından ağırlanmayı umduğunu söyledi. “Bu durum para biriktirmeyi istediğim için değil. Beni ağırlayan insanlar aracılığıyla bulunduğum ülkeler ile doğrudan bir temas kurmak ve onların hikayelerini anlatmak istiyorum” dedi.

'HER ŞEYDEN ÖNCE DİNLEMEK İÇİN YÜRÜYORUM'

Marco Polo'ya hayran olduğunu söyleyen Cammarota, “Tarih, kültür ve arkeolojiyi çok seviyorum. Görmek ve anlatmak için, ama her şeyden önce dinlemek için yürüyorum” dedi.

Marco Polo, 1271 yılında 17 yaşında iken Venedik'ten yolculuğa başlamış ve 20 yılı aşkı bir süre sonra İpek Yolu üzerinden Çin'e varmıştı. Ünlü gezgin, daha sonra anılarını bir kitap altında toplamıştı.

Etiketler
İtalya