Fatih’teki intiharlar ilk değil: 8 yıl önce de benzer bir olay yaşanmıştı

Fatih’te bir evde 4 kardeşin intihar etmesinden sonra gözler intiharın sebeplerine çevrildi. Polisin ilk incelemesinde intihar ettiği belirlenen 4 kardeş, 2011 yılında benzer şekilde intihar eden Kahramanmaraş’taki 4 kardeşi akıllara getirdi.

Fatih’teki intiharlar ilk değil: 8 yıl önce de benzer bir olay yaşanmıştı

Fatih’teki 4 kardeşin intiharı, 2011 yılında Kahramanmaraş’ta yaşları 22 ile 33 arasında değişen 2’si kız 4 kardeşin, kendilerini iple tavana asarak intihar etmelerini akıllara getirdi.

2011 YILINDA DA 4 KARDEŞ TOPLU BİR ŞEKİLDE İNTİHAR ETMİŞTİ

Kahramanmaraş’ta 4 kardeş annelerinin ölümünün ardından psikolojik sorunlar yaşadığı için babalarına ait bağevinin farklı odalarında kendilerini tavana asarak intihar etmişti.

Kamuoyunda uzun süre yer alan olayın ardından “anneye hastalık derecesinde düşkünlük” çıkmıştı. Anne ve babaları ayrı yaşayan, sosyal çevreleri olmayan 4 kardeş, “Annemiz ölürse biz de ölürüz” düşüncesiyle hayatlarına son verdiği iddia edilmişti.

Annelerinin ölümünden sonra 2 kez daha toplu intihar girişiminde bulunan kardeşler, avukat babaları Necdet Sağocak’ın kendilerini bağevinin bahçıvanı tarafından takip ettirmesinden rahatsız oluyordu. Olay günü baba Sağocak, “”İntihar ederseniz işte o zaman anneniz ölür” diye mesaj attı. Bu mesaja sinirlenen 4 kardeşin, telefonlarını kırıp intihar ettikleri iddia edilmişti.

Her iki olayda da kardeşlerin sosyal olmaması, ailevi ve maddi sıkıntılar yaşaması, toplu intiharların nedenleri arasında gösteriliyor.

Etiketler
Siyanür intiharları Kahramanmaraş Polis