TFF'den henüz yanıt yok: Fenerbahçe, '5 yıldız' konusunda kararını verdi

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, yeni sezonda beş yıldızlı formayla sahaya çıkmakta kararlı olduklarını ve siparişleri verdiklerini duyurdu.

TFF'den henüz yanıt yok: Fenerbahçe, '5 yıldız' konusunda kararını verdi

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, geçtiğimiz sezondan bu yana gündemde olan 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması ve '5 yıldız' tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik'le düzenlediği basın toplantısında konuşan Kızılhan, sarı lacivertli ekibin 2023 - 2024 sezonunda 5 yıldızlı formalarla sahada olacağını yineledi:

"Futbol şubesiyle alakalı tüm arma kullanımlarımızı 5 yıldızlı armamızla güncelledik. Bayraklar, antetli kağıtlar, mail imzalarımız, stadyum yönlendirme tabelalarına kadar değişiklikler yapıldı. Kurumsal kimlik çalışmamızı 3 faza ayırdık. Şu ana kadar 2 faz tamamlandı. Başkanımızın da daha önceden açıkladığı gibi, 2023-24 sezonundaki formalarımız da 5 yıldızlı olacak.

Bütün dünyada satılacak formalarımız 5 yıldızlı olacak. Bu sezon formalarımızda kullanamıyor oluşumuzun sebebi, forma siparişlerinin çok önceden hatta 1,5 sene önceden verilmiş olmasıdır."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz aylarda şunları söylemişti:

"2023-24 sezonundan itibaren armamıza 5 yıldızı koyacağız. Formalar çoktan ısmarlandı. Siz ne yaparsanız yapın koyacağız. Fenerium ürünlerine şimdiden başlayacağız. Bir sezon 3 yıldızı çıkarttık size mesaj olsun diye ama anlayamıyorsunuz. Ve her adımda bu gerçeği artık resmen kullanacağız, duyuracağız."

TFF TALİMATLARI NE DİYOR?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun talimatlarına göre her 5 şampiyonluk 1 yıldıza denk geliyor.

Talimatlara göre 1959 öncesi şampiyonluklar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından resmi şekilde sayılmadığı müddetçe Fenerbahçe'nin 5 yıldızlı formayla sahaya çıkmasının mümkün olmadığı ifade ediliyor.

TFF Disiplin Yönetmeliği 46. maddesi uyarınca TFF talimatlarına aykırı hareketler disiplin cezasını da beraberinde getiriyor.

Madde 46, Talimatlara Aykırı Hareket:

"(1) Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır.

(2) TFF tarafından düzenlenen liglere ya da kupalara katılmayan kulüpler aksine bir düzenleme bulunmadığı sürece bir alt lige düşürme cezası ile cezalandırılır."

Federasyon, sarı lacivertlilerin 5 yıldızla ilgili talebine henüz yanıt vermedi.

Etiketler
Fenerbahçe