Su Kaynakları Ortalığı Karıştırdı: Pakistan'dan Hindistan'a 'Savaş' Tehdidi

Pakistan, Hindistan'ın yasal olarak kendilerine ait suyun akışını durdurma veya yönlendirme girişimlerinin 'savaş nedeni' sayılacağını açıkladı.

Su Kaynakları Ortalığı Karıştırdı: Pakistan'dan Hindistan'a 'Savaş' Tehdidi
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Pakistan, Hindistan tarafının İndus Havzası’nda yasal olarak kendilerine ait suyun akışını durdurmaya ya da yönlendirmeye yönelik her türlü girişiminin ‘savaş nedeni’ sayılacağını duyurdu.

Pakistan Başbakanlık Ofisi, bugün gerçekleştirilen Ulusal Güvenlik Komitesi toplantısında Pakistan hava sahasının Hindistan’a kapatılmasına karar verildiğini ve İndus Suları Anlaşması'nın askıya alınması kararını reddettiğini duyurdu.

Açıklamada, su kaynaklarının yönünün değiştirilmesi gibi eylemlerin ‘savaş eylemi’ olarak değerlendirileceğinin altı çizilerek “Pakistan’ın egemenliğine ve halkının güvenliğine yönelik herhangi bir tehdit, tüm alanlarda kararlı ve karşılıklı tedbirlerle karşılanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Etiketler
Pakistan Hindistan