Liverpool deplasmanda turu kaptı

Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 0-0 berabere biten ilk maçın rövanşında Bayern Münih'i deplasmanda 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Liverpool deplasmanda turu kaptı

Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'de 0-0 biten ilk maçın rövanşında Liverpool'a son 16 turunda 3-1 mağlup oldu ve Avrupa'ya veda etti.

Liverpool ise aldığı bu sonuçla birlikte çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Alman devi, üst üste yedi sezondur çeyrek finali gördüğü Şampiyonlar Ligi'ne bu kez son 16'da veda etti.

Liverpool maça talihsiz başladı ve 13. dakikada sakatlanan Jordan Henderson yerini Fabinho'ya bıraktı.

Konuk ekip 25. dakikada net bir fırsattan yararlanamadı: Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Roberto Firmino tarafından çekilen şut kaleyi bulmadı.

Liverpool, 26. dakikada 1-0 öne geçti. Van Dijk'ın uzun topuna hareketlenen Sadio Mane, Manuel Neuer'in de hatasını affetmeyerek yaptığı şık vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Bayern 30. dakikada gole çok yaklaştı: Robert Lewandowski, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekti, kaleci Alisson Becker kurtardı.

Ev sahibi ekip 39. dakikada skoru 1-1'e getirdi. Liverpool'da şanssız bir an yaşayan Matip, topu kendi ağlarına gönderdi.

Maçın ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

Dakikalar 69'u gösterdiğinde Liverpool bir kez daha öne geçti. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşuna iyi yükselen Van Dijk, Javi Martinez'in üzerinden yaptığı kafa vuruşuyla skoru 2-1'e getiren golü attı.

Mücadelede 84. dakika oynanırken Mane bir kez daha sahne aldı. Sağ kanattan açılan ortaya iyi bir vuruş yapan Mane, Liverpool'u rahatlatan golü attı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Liverpool sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı ve çeyrek finale yükselen taraf oldu. Bayern Münih ise Avrupa'ya veda etti.

Etiketler
Bayern Münih UEFA UEFA Şampiyonlar Ligi Liverpool