Ersun Yanal, Fenerbahçe’nin son şampiyonluğundaki sırrı açıkladı

Teknik direktör Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin son şampiyonluğunu yaşadığı 2013-14 sezonunda kulübün o dönemki başkanı Aziz Yıldırım'ın oyunculara "Hepinizi gönderirim, hoca tek sorumlu. Benim işim gücüm var" dediğini söyledi.

Ersun Yanal, Fenerbahçe’nin son şampiyonluğundaki sırrı açıkladı

Teknik direktör Ersun Yanal, 2013-14 sezonunda başında bulunduğu Fenerbahçe'nin şampiyonluk süreciyle ilgili olarak Rabona isimli YouTube kanalında yayınlanan 'Aykırı Sorular'da, Mehmet Ayan'a açıklamalarda bulundu.

Aradan geçen süreçte sarı lacivertlilerin ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş üçer kez şampiyonluk yaşarken, Trabzonspor'da geçtiğimiz sezon ligi zirvede bitirdi.

Yanal, son şampiyonluğa dair şunları söyledi:

'HEPİNİZİ GÖNDERİRİM, HOCA TEK SORUMLU'

"Çok zor bir dönemdi. Sayın Aziz Yıldırım hem kişisel olarak hem takım olarak, hem Avrupa'da hem Türkiye'de yargılama sürecinde olağanüstü bir çaba içerisindeydi ve dışarıdaydı. İlk maçta mağlup olduktan sonra gelip toplantı odasında oyunculara hocanın tamamen yetkili olduğunu ve 'Burada hepinizi gönderirim. Hoca tek sorumlu. Benim işim gücüm var' deyip gittiği bir dönemdir.

'OYUNCULARIN GAYRETLERİ OLAĞANÜSTÜYDÜ'

O dönemde oyuncularla baş başa kaldığımızda, bu takımın zaten yenetekleri, becerileri, benim oyunculara inancım... Oyuncuların o dönemki gayretleri olağanüstüydü. O takım, uzak arayla en erken şampiyon olan takım oldu."

Etiketler
Fenerbahçe Aziz Yıldırım