Dünya sıralamasında ilk sırada yer alıyordu; Ashleigh Barty tenisi bıraktı

Dünya sıralamasında ilk sırada yer alan 25 yaşındaki Avustralyalı Ashleigh Barty, profesyonel kariyerine son verdiğini açıkladı.

Dünya sıralamasında ilk sırada yer alıyordu; Ashleigh Barty tenisi bıraktı

Teniste kadınlarda dünya sıralamasında ilk sırada yer alan 25 yaşındaki Avustralyalı Ashleigh Barty, profesyonel kariyerine son verdiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Barty, kendisini tükenmiş hissettiğini "fiziksel olarak verebileceği bir şey kalmadığını" ve başka hayallerinin peşinden koşmak istediğini söyledi.

Barty, "Çok mutluyum ve çok hazırım. Bunun doğru an olduğunu kalbimde hissediyorum. Pek çok insan bunu anlamayabilir ama bu benim için bir sorun değil.
Çünkü Ash Barty'nin sürekli dünyayı gezmek zorunda kalmadığı, ailesinden ve evinden uzak olmadığı türden hayallerinin peşinden koşmak istediğini biliyorum" dedi.

Üç Grand Slam turnuvası kazanan Barty, Ocak ayında 44 yıl aradan sonra Avustralya Açık'ı kazanan ilk Avustralyalı olmuştu.

Barty 2021'de Wimbledon Tenis Turnuvası'nı kazanmasının "bakış açısını değiştirdiğini", spordaki en büyük hedefini gerçekleştirdikten sonra "kendisini hâlâ tatmin olmuş hissetmediğini" söyledi.

Etiketler
Avustralya Ordu