Her konuda kavgalı Aziz Yıldırım ve Ali Koç, 3 Temmuz'da anlaştı: 'Hesap verme vakti'

Fenerbahçe'nin yönetimi konusunda her konuda anlaşmazlık yaşayan halef-selef başkanlar Ali Koç ve Aziz Yıldırım, futbolda şike davasında beraat kararlarının onanması sonrası ortak noktada buluştu: "Şimdi hesap verme vakti."

Her konuda kavgalı Aziz Yıldırım ve Ali Koç, 3 Temmuz'da anlaştı: 'Hesap verme vakti'

GERÇEK GÜNDEM - Yargıtay, futbolda şike davasında Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve yargılanan diğer isimler hakkında verilen beraat kararını onadı. Böylece, 'FETÖ kumpası' olduğu tescillenen süreç, 10 yılın ardından sonlandı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, gelişmenin ardından yaptığı ilk açıklamada "Bu adamlar şu an ellerini, kollarını sallayarak hayatlarına devam ediyorlar. Fenerbahçe neler çekti… Dolayısıyla onlar da çekecek. Öyle ya da böyle çekecekler. Şimdi hesap zamanı. Bu süreç bizim için hukuken bitmiş olabilir ama hesap olarak şu an bitmedi" dedi.

3 Temmuz 2011'de başlayan şike kumpası davası sonucunda bir yıl hapis yatan, sarı lacivertli ekibin o dönemki başkanı Aziz Yıldırım da Koç'la aynı fikirde.

'SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ'

Beraati Yargıtay'ca onanan Yıldırım, "Şimdi Fenerbahçe’ye ve bizlere 10 yıldır bu acıları yaşatan tüm herkesin hesap verme vakti, sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Böylece her konuda anlaşmazlık yaşayan halef ve selef, 3 Temmuz konusunda 'anlaşmış oldu.'

FUTBOLDA ŞİKE DAVASI

Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar, dönemin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı, ‘FETÖ’den aranan Zekeriya Öz’ün talimatıyla 3 Temmuz 2011’de başlayan soruşturma ve 2 Temmuz 2012’de sonuçlanan davada hapis cezası almış, bu cezalar da Yargıtay tarafından onanmıştı.

Fenerbahçe’nin 2010-2011 sezonunda şampiyon olmasının ardından açılan davada mahkum edilen Yıldırım, kendisine ve kulübüne kumpas kurulduğunu iddia ederek, 21 Nisan 2014’te yeniden yargılanma talebiyle başvurmuştu. Savcı Abdullah Mirza Coşkun, ‘infazın durdurulmasını ve yeniden yargılama yapılmasını‘ istemişti. İstanbul 13′üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Coşkun’un talebini 23 Haziran 2015’te kabul etmişti.

İstanbul 13′üncü Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden yargılama sonunda, Yıldırım ve 36 sanığın, ‘şike yapmak‘ ve ‘örgüt kurmak‘ suçlamasından beraatine karar vermişti. Böylece 3 Temmuz 2011’de başlayan dava, Fenerbahçe’nin 2010-11 sezonunda şike yapmadığı kararıyla sonuçlanmıştı.

Bu kararla hakkında altı yıl, üç ay hapis cezası kararı verilen Yıldırım ve diğer sanıkların kesinleşmiş cezaları da bozulmuştu.

Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, 2 Ocak’ta temyiz incelemesini tamamlayarak İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin ‘futbolda şike’ davasına dair kararlarını ‘usul eksikliği’ nedeniyle bozmuştu.

36 sanık hakkında verilen beraat kararlarını usulden bozduğu davası 16 Temmuz’da yeniden görülmeye başlanmıştı.

Etiketler
Aziz Yıldırım Fenerbahçe Ali Koç Futbol