Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde bir ilk yaşanacak: 'Kadınlar için yeşil sahada da eşitlik istiyoruz'

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki tarihi rekabet, kadın futboluna da taşınıyor. İki kulübün başkanı, "Kadınların sporda da hak ettiği yere gelmesi için, yeşil sahada da eşitlik istiyoruz" notuyla sporseverleri maça davet ediyor.

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde bir ilk yaşanacak: 'Kadınlar için yeşil sahada da eşitlik istiyoruz'

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki tarihi rekabet, kadın futboluna da taşınıyor. İki kulübün bu yıl kurdukları kadın futbol takımları, salı günü ilk kez karşı karşıya gelecek.

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla oynanacak özel maç, Nef Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. Takımlar arasındaki ikinci maç, 2022 yılında belirlenecek bir tarihte Ülker Stadı'nda yapılacak.

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un imzasıyla yayımlanan davet metninde şunlar yer alıyor:

"Rakip olarak ilk maçımızı 1909 yılının 17 Ocak günü oynadık. Union Club Sahası'ndaki o özel maç, 112 yıllık ezeli rekabet ve ebedi dostluğun başlangıcı oldu.

'KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE TAKVİMİNE CESUR BİR NOT DÜŞÜYORUZ'

Bu kez 7 Aralık 2021 Salı akşamı 19.00'da, yine tarihi bir maça çıkıyoruz. Birleşmiş Milletler'in kesintisiz 16 gün süreyle eyleme davet ettiği 'Kadına Şiddetle Mücadele/OrangeTheWorld' takvimine de cesur bir not düşüyoruz.

'YEŞİL SAHADA DA EŞİTLİK İSTİYORUZ'

Kadınların sporda da hak ettiği yere gelmesi için, yeşil sahada da eşitlik istiyoruz. Her alanda kadınların güçlenmesinde fark yaratan Coca-Cola da bu tarihi günde bize destek veriyor. Türk spor tarihinin iki büyük kulübü olarak, Galatasaray ve Fenerbahçe Kadn Futbol Takımları'nın Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'ndaki bu özel maçına katılımınız bize onur verecektir."

Etiketler
Galatasaray Fenerbahçe Bolu Futbol