Atilla Gökçe: Aynaya bak Sergen Hoca

Spor yazarı Atilla Gökçe, Beşiktaş'ın mağlubiyetle ayrıldığı Giresunspor maçını değerlendirdi.

Atilla Gökçe: Aynaya bak Sergen Hoca

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Vodafone Park'ta Giresunspor'u konuk eden Beşiktaş sahadan 4-0 mağlup ayrıldı. Maçı değerlendiren spor yazarı Atilla Gökçe, "Aynaya bak Sergen Hoca" dedi.

"Dünkü hezimet Beşiktaş’ın acısına zehir kattı. Beşiktaş yenilgi üstüne yenilgiler serisini sonlandırıp olumlu bir dönüş yapma isteğiyle başladı maça" diyen Atilla Gökçe, maça ilişkin bilgiler verdikten sonra, "Ne var ki futbol, mimarlık ve mühendislik gibi statik hesaplar ya da yaratıcı düşüncelere uymuyordu zaman zaman. Beşiktaş için dün işte böyle bir gündü" değerlendirmesinde bulundu.

SERGEN YALÇIN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Sergen Yalçın'ın, "VAR’dan lehimize bir tek karar bile çıkmadı. Konuşmak istemiyoruz ama mecbur kalıyoruz. Sonra da ceza alıyoruz" sözlerini hatırlatan Gökçe'nin değerlendirmeleri şöyle oldu:

'BİZE DE SUSMAK KALIYOR'

"O konuşmaya örnek oluşturacak bir VAR uygulaması ile başladı maç. Sergio ile girdiği ikili mücadelede top Rosier’in omuzuna çarpmıştı. Önce Göçek’in VAR odasındaki Zorbay Küçük’le muhabbetini dinledik. Ardından ekran değerlendirmesine yöneldi. Karar penaltı. Burada temas bir gerçek. Ama omuzdan temas… Peki o temasta bilerek bir oynama, topu sektirme hali var mı? Bunu Hüseyin Göçek biliyor. Bize de susmak kalıyor.

Diabate’nin penaltı golünden sonra Beşiktaş oyununu bozmadı ama, Necip dengeyi bozdu. Diabate’ye hamlesiyle önce sarı kart gördü. Ardından yine VAR ve ekranla karar değişti. Sarı iptal, direkt kırmızı. Josef’i stopere aldı Sergen Hoca, Ghezzal’ı kanattan içeri kaydırdı. Nkoudou ve Larin’le kanatları düzenledi.

Sakarlık da peşini bırakmadı Beşiktaş’ın Rosier’in omuzundan gelen penaltıdan sonra Mert Günok’un uzun bir hava topunu karşılamak üzere ceza alanı dışında boşa hamle yapması Balde’nin golünü getirdi. Sonra Sergio ile 3-0’a tanık olduk. Bitmedi… 90+’da rakip atağında Mert Günok’un talihsiz düşüşü var. Ayağı çime mi takıldı, yoksa dizi mi döndü? Bunları yazarken bilmiyoruz. Sonra öğreneceğiz. Hem acıdan hem de utançtan sedye ile terk etti maçı. Ha, bu esnada Flavio da fırsattan (!) yararlandı tabii… Arkadaşına asist yaptı, Champness de tarihi skoru yazdı: 4-0 (Mert yerde yatarken o golü hiçbir sporcu atmak istemez. Champness galiba heyecandan ne olduğunu anlayamadı.)

'ARTIK BİRİLERİ DE SERGEN HOCA'YI ELEŞTİRMELİ, AYNAYA BAKSIN'

Futbolda her şey olur. Dünkü maç da o her şeyden biriydi… Tarihe geçecek sayfa yazdı Giresunspor. Galibiyeti kesinlikle hak ettiler. Sergen Hoca, VAR kararlarını eleştirebilir. Penaltıya, kırmızı karta itirazı da anlaşılabilir… Ama yapacağı başka işler de var. Bu kadar yenilgiyi hakemle, sakatlıkla, talihsizlikle anlatamazsınız.Artık birileri de Sergen Hoca’yı eleştirmeli.Önce kendisi! Aynaya baksın ve konuşsun."

Etiketler
Giresunspor Beşiktaş Giresun