Galatasaray'da ırkçılık skandalı!

Galatasaray'ın Çaykur Rizespor maçında galibiyet golünü getiren Morutan için Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının ardından Rumen yıldızın takım arkadaşı Alpaslan Öztürk tarafından yapılan paylaşım Romanya'da gündem oldu.

Galatasaray'da ırkçılık skandalı!

Galatasaray, pazar akşamı deplasmanda Çaykur Rizespor'u eşine benzerine az rastlanılacak bir şekilde 3-2 mağlup etti, Cimbom'a 90+11'de galibiyeti getiren golü atan Morutan ise hem Türkiye'de hem de Romanya'da manşetlerden inmedi.

Kısa sürede takımın kilit isimlerinden birisi olmayı başaran Morutan, galibiyet golünün ardından takım arkadaşları tarafından sosyal medyada tebrik yağmuruna tutuldu.

ALPASLAN ÖZTÜRK'TEN MORUTAN PAYLAŞIMI; KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARDI...

O isimler arasında Galatasaray'ın sezon başında Göztepe'den kadrosuna dahil ettiği Alpaslan Öztürk de vardı. Morutan'la fotoğrafını Instagram'dan paylaşan Alpaslan, fotoğrafa şarkıcı Ebru Gündeş'ten "Çingenem" şarkısını ekledi. Altına da "Aferin len chicken" notunu düştü. Bu paylaşım Romanya'da geniş yankı buldu.

Kullanılan ifadeyi ırkçılık olarak değerlendiren Rumen basını, Alpaslan Öztürk'e tepki gösterdi. Rumenler'in Çingene olarak görülmesinin çok bilinen bir mavra olduğunun altının çizildiği haberde, Alpaslan Öztürk'e Morutan'dan özür dilemesi çağrısı yapıldı.

İşte o paylaşım:

Galatasaray'da ırkçılık skandalı! - Resim : 1

Etiketler
Galatasaray Rize Çaykur Saray Çaykur Rizespor