'Rotasyon yapmasaydım sakatlık yaşardık'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Başkan soyunma odasına geldi. O da üzgündü ama bizi motive etmek için geldi. Takımın yorgun olduğunun farkında." dedi.

'Rotasyon yapmasaydım sakatlık yaşardık'

Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'e 2-0 mağlup olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt ile oynadıkları maçın olumsuz etkilerini bu mücadelede yaşadıklarını söyledi.

AA'da yer alan habere göre, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Pereira, "Eintracht Frankfurt ile oynadığımız maçın bu karşılaşmaya yansımaları oldu. Aslında Almanya'da oynadığımız maçın faturasını ödedik. Çok yüksek konsantrasyon gerektiren ve bizi çok yoran bir maçtı. Maçın ardından seyahat etmeleri ve az uyumalarından dolayı oyuncularım yorgundu. Vücut olarak sahadaydık ama kafa olarak sahada değildik. Doğru reaksiyonlar ve kararlar veremedik. Normal şartlarda bu maç oynansaydı, kazanma ihtimalimiz çok yüksekti. Avrupa maçlarından sonra takımların performansına baktığınızda düşüşler olduğunu görüyoruz. Bugün gördük ki Galatasaray kaybetti, Beşiktaş dün sıkıntılar yaşadı, sonradan maçı çevirdi ve şansla kazandı." ifadelerini kullandı.

Portekizli teknik adam, kadroda rotasyon yapmasıyla ilgili gelen bir soruya ise, "Eğer bugün rotasyon yapmasaydım muhakkak sakatlık yaşayan oyuncularımız olacaktı ve üstüne maçı kaybedecektik. Aynı kadro ile bu maça çıkmamız mümkün değildi. Oyuncularımın daha fazla sakatlanmasını istemiyorum. Perşembe ve pazar maçımız var, rotasyon yapmak zorundaydık. Çünkü oyuncular makine değil. Bugün maçın 10. dakikasında, bir önceki maçta oynamış oyunculardan bazıları sıkıntılar yaşadığını belirtti. Bir başka açıdan bakarsak, Galatasaray bugün rotasyon yapmadı, sadece 1 oyuncuyu cezalı olduğu için oynatamadılar. Sonucu biliyor musunuz?" şeklinde konuştu.

Etiketler
Fenerbahçe