Fenerbahçe aradığı forveti İspanya'da buldu!

Takıma yeni bir golcü transfer etmek isteyen Fenerbahçe, bir süredir bir çok yıldız futbolcuyla görüşmelerini sürdürüyordu. Kanarya, aradığı forveti İspanya La Liga'da buldu.

Fenerbahçe aradığı forveti İspanya'da buldu!

Fenerbahçe'de çalışmalar devam ediyor. Teknik direktör Vitor Pereira önderliğinde sezona başlayan sarı lacivertliler, 2 Süper Lig maçında 2 galibiyet alarak başarılı bir giriş yaptı.

7 sezona çıkan şampiyonluk hasretine bu sezon son vermek isteyen Kanarya, transferde de şimdilik temkinli ilerliyor. Daha önce Serdar Dursun, Burak Kapacak, Steven Caulker ve Kim Min-Jae'yi kadrosuna katan Fener, forvet, kanat ve orta sahaya en az birer takviye yapmayı hedefliyor.

Bu mevkiler için fırsat transferi kovalayan sarı lacivertliler, maliyetin daha düşüğe inmesi için yaz transfer döneminin son günlerine kadar beklemeye razı.

AYRILACAKLAR DA GÜNDEMDE

Sarı lacivertlilerde bir diğer gündem maddesi de takımdan ayrılacak oyuncular. Fenerbahçe şu ana kadar Mame Thiam, Ozan Tufan (kiralık), Gökhan Gönül, Harun Tekin, Sadık Çiftpınar ve Kemal Ademi ile yollar ayrıldı. Bu futbolculara ek olarak sözleşmesi biten oyuncular da eklendi.

Bu isimlerin yanı sıra, Fenerbahçe'de bileti kesilen başka futbolcular da var. Yönetim, Mauricio Lemos, Zanka, Steven Caulker, Nabil Dirar, Caner Erkin, Sinan Gümüş ve Diego Perotti'yi göndermeyi planlıyor. Eğer bu futbolculara kulüp bulunamazsa sözleşmelerinin feshedilmesi durumu gündeme alınacak.

TARAFTARLAR TRANSFER BEKLİYOR

Geçtiğimiz sezon yaz transfer döneminde transfer şampiyonu olan, devre arasında da önemli futbolcuları kadrosuna katan sarı lacivertliler, bu yaz henüz yeterli takviyeleri yapamadı.

Bu sebeple yönetime sitem eden taraftarlar, özellikle forvet transferini heyecanla bekliyor. Daha önce Alexander Sörloth için kulübü Leipzig ile görüşme yapan yönetim, mutlu sona ulaşamamıştı.

Norveçli futbolcunun İspanyol kulübü Real Sociedad'a kiralanması, bir başka transfer söylentisini beraberinde getirdi.

WILLIAN JOSE BOMBASI!

İspanya La Liga ekibi Real Sociedad, yıldız oyuncusu Willian Jose ile yollarını ayırmayı planlıyor. Sörloth transferiyle de 29 yaşındaki futbolcunun kadroda düşünülmediği kesinleşmiş oldu.

Avrupa'dan da ve özellikle İspanya'dan önemli talipleri olan Brezilyalı golcü için Fenerbahçe de devreye girdi. Başkan Ali Koç ve yönetimi, daha önce de temaslarını sürdürdüğü Sociedad yönetimiyle masaya oturmayı planlıyor.

Yıldız golcünün 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunsa da satın alma opsiyonlu kiralama planı devreye girebilir. Ayrıca kadroda düşünülmeyen 18 milyon Euro değerindeki oyuncu için Sociedad yönetiminin de indirim yapması bekleniyor.

BAŞKAN AÇIKLADI!

Oyuncunun ayrılma yolunda olduğunu belirten Real Sociedad Kulübü Başkanı Jokin Aperribay, "Birkaç kulüple görüşme halindeyiz, nasıl bir ilerleme kaydettiğimize bakacağız. Eğer istediğimiz gibi giderse, takımdan ayrılacak ancak endişeye gerek yok, hala bizim sözleşmeli oyuncumuz" demişti.

JOSE KİMDİR?

1,89 boyundaki oyuncu kariyerine 2011 yılında Brezilya ekibi Barueri'de başladı. Ardından Uruguay Ligi ekiplerinden Maldonado'nun yolunu tutan futbolcu, sırasıyla Sao Paulo, Gremio ve Santos formaları giydi.

Avrupa'daki ilk macerasına Real Madrid'in B takımıyla 2014 yılında atıldı. Ardından İspanya'da Real Zaragoza ve Las Palmas formaları giyen Jose, 2016 yılında şuanki kulübü Sociedad'a transfer oldu.

Real Sociedad ile 170 maça çıkan Willian Jose, 62 gol 15 asist kaydetti. Geçtiğimiz sezon 6 ay süren Wolverhampton macerasında da 18 maçta 1 gol 1 asist kaydetti.

Profesyonel kariyerinde toplamda 366 maça çıkan Jose, 102 gol attı 24 asist kaydetti. Sambacı forvet, 1,89'luk uzun boyu ve hava toplarındaki hakimiyetiyle de ön plana çıkıyor.

Etiketler
transfer İspanya Ordu Fenerbahçe