Avrupa Süper Lig yönetiminden flaş karar

Avrupa Süper Lig projesinin şimdilik askıya alındığı açıklandı.

Avrupa Süper Lig yönetiminden flaş karar

Avrupa futbol tarihinde görülmemiş bir kriz yaratan Avrupa Süper Ligi, gelen yoğun tepkiler neticesinde organizasyondan çekildiğini açıklayan Premier Lig takımlarının ardından askıya alındı.

12 kulübün katılımı ile başlayan ve 'ayrılıkçı' olarak gösterilen proje İngiliz kulüplerinin çekilme kararından sonra yeni bir bildiri yayımladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yeni bir düzen gerekiyor, çünkü var olan düzen işlemiyor. Projeyi yeniden şekillendirmek için atılan adımları gözden geçirmek istiyoruz."

Açıklamada İngiliz kulüplerinin yapılan baskılar nedeniyle kararlarından geri döndürüldükleri belirtildi.

Süper Lig oluşumunun başkanlığını Real Madrid Başkanı Florentino Perez çekiyordu.

KULİSLERDE DOLAŞAN YENİ İDDİA

Kurucu Premier Lig ekiplerinin aynı anda geri çekilmesinin ardından İspanyol basınından çarpıcı bir iddia geldi. El Mundo Deportivo, Avrupa Süper Ligi'ne şiddetle karşı çıkan UEFA yönetiminin devreye girerek İngiliz kulüplerine turnuvadan çekilmeleri için para teklif ettiğini öne sürdü.

Premier Lig temsilcisinin çekilme kararının altında yatan motivasyonun bu teklif olduğu iddia edilirken, UEFA'nın aynı teklifle İspanyol kulüplerinin de kapısını çalacak ancak henüz herhangi bir La Liga kulübüne böyle bir teklif ulaşmadığı kaydedildi.

Etiketler
Avrupa Süper Ligi Süper Lig