Mehmet Demirkol'dan Avrupa Süper Ligi yorumu: Avrupa Birliği-ABD savaşı

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Avrupa Süper Ligi kararı sonrası yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Demirkol'dan Avrupa Süper Ligi yorumu: Avrupa Birliği-ABD savaşı

Avrupa'da 12 büyük kulüp, Pazar gecesi 20 takımdan oluşacak Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıklamış, UEFA, FIFA ve ülkelerin futbol federasyonları karara sert tepki göstermişti.

Ayrıca UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Avrupa Süper Ligi'nde oynayacak oyuncuların Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynaması yasaklanacak" diyerek, tartışmaların büyüyeceğinin sinyalini vermişti.

''AVRUPA BİRLİĞİ-ABD SAVAŞI''

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Avrupa Süper Ligi hakkındaki görüşlerini aktardı.

Olayın bir Avrupa Birliği-ABD savaşı olduğunu söyleyen Mehmet Demirkol, "Şu anda olup biten futbolun Amerikanizasyonu. Parayı paylaşmak istemiyorlar. İşin merkezinde Wall Street var. Bu aynı zamanda bir Avrupa Birliği-ABD savaşı. Plan gerçekleşirse, Avrupa için Brexit kadar büyük bir kayıp olacak'' ifadelerini kullandı.

''YENİ DEĞİL''

''Bu konu yeni değil. 90’ların sonundan itibaren konuşulan 2000’lerin başından itibaren hazırlanan bir organizasyon'' diyen Demirkol, ''Tabii şekil değiştirdi. Şu anda olup biten futbolun Amerikanizasyonu. Oyunu tek bir merkezde toplayıp geliri de merkezileştirmek. Parayı paylaşmak istemiyorlar'' sözlerini sarf ettiler.

''ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETME HAMLESİ''

Demirkol şöyle devam etti: ''Bu plan bir, ‘Ölümü gösterip sıtmaya razı etme’ hamlesi olabilir. G14 kurulduğunda benzer bir tehditle şampiyon olmayanların da kupaya dahil edilmesi sağlanmıştı. Yani aslında ilk cephe orada kaybedilmişti. Dolayısıyla ‘kirli 12’ kılıç çekip daha fazla pay peşinde olabilir. Bu olursa zaten orta vadede istediklerini de alırlar.''

Etiketler
Mehmet Demirkol Avrupa Birliği Avrupa Süper Ligi Süper Lig