Constantin Sebastian Colțescu kimdir? Constantin Sebastian Colțescu nereli?

Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki son maçında temsilcimiz Başakşehir, PSG deplasmanına konuk oldu. Yaşanan ırkçılık olayı sonrası Constantin Sebastian Colțescu merak konusu oldu. Peki Constantin Sebastian Colțescu kimdir? Hangi ülkenin hakemidir?

Constantin Sebastian Colțescu kimdir? Constantin Sebastian Colțescu nereli?

Temsilcimiz Başakşehir, Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki son maçında PSG deplasmanına konuk oldu. Yaşanan ırkçılık olayı sonrası Constantin Sebastian Colțescu merak konusu oldu. Peki Constantin Sebastian Colțescu kimdir? | Hangi ülkenin hakemidir? İşte detaylar...

CONSTANTİN SEBASTİAN COLTESCU KİMDİR? HANGİ ÜLKENİN HAKEMİDİR?

Constantin Sebastian Colțescu, 6 Mayıs 1977 yılında Craiova, Romanya dünyaya gelmiştir.

Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunan Sebastian Colţescu, iki yıl önce bir kez daha gündeme gelmişti. 27 Mart 2018'de ülkesi Romanya'nın İsveç'le oynadığı maçta dördüncü hakem olan Colţescu'ya dair İsveç Milli Takım teknik direktörü Janne Andersson şu sözleri sarf etmişti:

"Yedek (dördüncü) hakem 90 dakika boyunca yedek kulübümüze dönüp faul yok diye bağırdı. Maçtan sonra Romanya yedek kulübesine gitti ve oyuncularla tokalaştı. Böyle bir şey görmek garipti, sanki 80'lere dönmüştük."

Sebastian Colţescu, 2015 yılında oynanan Astra-Steaua maçında yaptığı büyük hatalarla gündeme gelmiş ve ardından gelen iki ayda kendi liginde bir maça atanmamıştı. O süreçte 2016'ya kadar askıya alınma riskiyle karşı karşıya kalmış fakat Ekim ayındaki kurulda affedilmişti.

Eski uluslararası hakem Adrian Porumboiu, 2019'da Colţescu'nun yönettiği Viitorul - Sepsi maçının ardından şu demeçleri vermiştir: "Colţescu'nun kararları dünyanın hiçbir köşesinde gerçekleşmiyor. Katil bir hakem istiyorsanız onu alabilirsiniz!"

2008'de Romanya'da Merkez Hakem Komisyonu Başkanı olan Gheorghe Constantin: "Onun yaptığı hataları ligimizin bu seviyesinde kabul edemeyiz. Bir süre maç yönetemeyecek, hatalarından ders alması gerekiyor."

CFR Cluj kulübünün avukatı Ioan Ivaşcu, 2019 yılında Colțescu'nun yönettiği Cluj-Astra maçı sonrasında: "Sahadaki oyunculara küfretti ve onları duymamazlıktan geldi. Bu akıl alır değil!"

Colțescu, 2008'de bir süreliğine askıya alındığı dönemde bir boşanma davasından çıkmıştı. Sonraki dönemde kız arkadaşı edinen Colțescu, o süreçte intiharın eşiğinden döndüğünü belirtmişti.

Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçı, dördüncü hakemi Constantin Sebastian Colțescu, Webo'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle durdu.

Paris Saint-Germain - İstanbul Başakşehir maçının dördüncü hakemi Constantin Sebastian Coltescu'nun İstanbul ekibinin yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı ifadelerde bulunması sebebiyle iki takım da sahadan çekildi ve soyunma odasına gitti.

Şampiyonlar Ligi H Grubu’nun altıncı haftasındaki PSG-Medipol Başakşehir maçının 14. dakikasında temsilcimizin yardımcı antrenörü Pierre Webo kırmızı kart gördü.

Bu kırmızı kartın ardından oyun durdu. Medipol Başakşehir Kulübü " Yardımcı antrenörümüz Pierre Webo'ya ırkçılık yapıldı ancak Webo oyundan atıldı. Oyun bir süredir durmuş vaziyette" açıklamasını yaptı.

Olayların ardından Medipol Başakşehir, sahadan çekilerek soyunma odasına gitti.

Etiketler
UEFA Şampiyonlar Ligi Başakşehir PSG