Profesyonel Vücut Geliştirme Sporcusu Cemre Özdemir’den ailelere çağrı: 'Çocuklarınızı Profesyonel Spora Yönlendirin'

Vücut geliştirme dalında büyük başarılara imza atan Cemre Özdemir, Mr. Olympia şampiyonasından önce açıklamalarda bulundu.

Profesyonel Vücut Geliştirme Sporcusu Cemre Özdemir’den ailelere çağrı: 'Çocuklarınızı Profesyonel Spora Yönlendirin'

Vücut geliştirme dalında büyük başarılara imza atan Cemre Özdemir, Mr. Olympia şampiyonasından önce açıklamalarda bulundu. İspanya’da yapılan elemeleri geçtiği takdirde Özdemir, Türkiye’yi Mr. Olympia’da temsil eden 2. Türk olma hakkını kazanacak. Özdemir, “Aileler çocuklarını profesyonel anlamda spor yapmaya teşvik etsinler. Çok başarılı sporcular yetişecek. İşte o zaman gelecek yüzyıl bizim olacak” dedi.

“Sağlam Kafa, Sağlam Vücutta Bulunur”

Profesyonel olarak vücut geliştirme sporu ile uğraşan Cemre Özdemir, başarılarını anlattı. Spor hayatı kadar, eğitim alanında da başarılı olan sporcu, “Spor salonunda geçirilen vakit kadar, kütüphanelerde de zaman geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir sporcu, kesinlikle kişisel gelişimine, genel kültürüne de özen göstermeli. Özellikle Türkiye’yi farklı ülkelerde temsil eden sporcuların buna çok dikkat etmesi gerekiyor. Biz yalnızca ülkemizin spor alanındaki başarılarını değil, eğitimini ve kültürünü de tüm dünyaya tanıtmalıyız” ifadelerini kullandı. “Mustafa Kemal Atatürk’ün kendime rehber edindiğim sözlerinden birisi ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ sözü. Bu söz doğrultusunda hiç durmaksızın kendimi geliştiriyorum” diyen Özdemir, “Sporcu arkadaşlarıma da çok okumalarını, çok araştırmalarını ve eğitim alanında da başarılı olmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Özdemir Ailelere Seslendi: “Çocuklarınızı Profesyonel Spora Teşvik Edin”

Ailelerin de küçük yaştaki çocuklarını spora teşvik etmeleri gerektiğini vurgulayan Özdemir, “Bizim gençliğimiz gerçekten çok yetenekli. Aileler çocuklarını eğitim alanında yönlendirdikleri kadar spora alanında da yönlendirseler, inanın Türkiye kısa bir zaman sonra dünyaya adını yazdırır. Gençleri profesyonel spora yönlendirmek çok önemli. Ülkemizin başarılarını tüm dünyaya duyurmak için, yeni, sağlam ve genç pek çok sporcuya ihtiyacımız var. O nedenle buradan tüm çocuğu olan ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızı profesyonel spora yönlendirin. İnanın böyle olursa gelecek yüzyıl Türk Bayrağı tüm dünyada dalgalanır ve bütün başarılar bizim olur” açıklamalarında bulundu.

“Gençleri Spora Teşvik Etmek İçin Elimden Geleni Yapıyorum”

Özdemir,” Profesyonel bir sporcunun, başkalarını da spora teşvik etmesi gerekiyor. Bunun için de ilham verici bir hayat sürüyor olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu açıdan ben Türkiye’de ilk özendirici, motivasyon videoları çeken ve yayınlayan sporcuyum. 2004 yılından beri bu videoları, insanlarla paylaşarak, onları spora yönlendirmeye çalışıyorum. Sporun hangi alanında ter döküyor olunursa olunsun, profesyonel ya da hobi olarak hiç farketmez, herkesin mutlaka bir spor branşı ile ilgilenmesi gerekiyor. Bu hem kişilerin kendine duyduğu öz saygıyı artırıyor, hem de hayatın geri kalan alanlarında onları motive ediyor. Ben bunu kendi hayatımda gördüğüm için başkaları için de özendirici olmaya gayret ediyorum. Bunu ilk yapan sporculardan biri olmanın şerefi bana nasip oldu, çok mutluyum” şeklinde konuştu.

“Ülkemiz Dünyada Bir Cennet”

Spor müsabakalarına katılmak için dünyanın pek çok farklı yerine gittiğini ifade eden Özdemir, “Türkiye hem doğal güzellikleri ile hem de kültürel zenginlikleri ile dünyadaki en güzel coğrafyalardan birisi. Bunun kıymetini bilelim. Cennet gibi bir vatanda yaşıyoruz. İnanın bu herkese nasip olmuyor. Bizim topraklarımızda sporcuların kendi geliştirmeleri için birçok imkan var. Bunları iyi değerlendirelim ve ülkemizin adını dünyaya başarılarla duyuralım” dedi.

Etiketler
Ağrı