2019 - 2020 sezonu için TFF'den Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig'de flaş küme düşme kararı

TFF'nin Riva Tesislerinde yapılan kritik toplantının ardından 2019-2020 sezonu için küme düşme kararı kaldırıldı.

2019 - 2020 sezonu için TFF'den Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig'de flaş küme düşme kararı

Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig'de 2019-2020 sezonu için küme düşme kaldırıldı. Bu karar nedeniyle Süper Lig'de 2020-2021 sezonu 21 takımla oynanacak.

TFF'nin Riva Tesislerinde yapılan kritik toplantı sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Türkiye Futbol Federasyoun (TFF) Başkanı Nihat Özdemir yaptıkları açıklamada yeni kararın detaylarını açıkladı.

Sezonu 16, 17 ve 18. sırada tamamlayan MKE Ankaragücü, Malatyaspor ve Kayserispor 2020-2021 sezonunda yeniden Süper Lig'de mücadele edecek.

2020 - 21 sezonu 21 takımlı oynanacak. 4 takım küme düşerken 3 takım Süper Lig'e yükselecek. 2021 - 22 sezonunda ise Süper Lig 20 takımla devam edecek.

TFF 1. Lig'de de küme düşme 2019/2020 sezonu için kaldırıldı. Eskişehirspor, Adanaspor ve Osmanlıspor TFF 1. Lig'de devam edecek. TFF 1.Lig önümüzdeki sezon 18 takımla oynanacak.

Öte yandan TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de de küme düşme kaldırıldı. TFF 2. Lig 39 takımla oynanacak. TFF 3. Lig, 4 gruptan oluşacak ve toplam 67 takım mücadele edecek.

TFF Başkanı Özdemir'in açıklamaları şöyle oldu:

Mart ayında pandemi nedeniyle zorunlu ara verdiğimiz Süper Lig'e tekrar dönüş yaptık. Süper Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'i başarıyla sonlandırmış bulunuyoruz. Şampiyon olan takımları da gönülden tebrik ediyorum. Sezonu Türkiye Kupası'ndaki Trabzonspor - Alanyaspor finali ve Ankara'da oynanacak Adana Demirspor- Fatih Karagümrük play-off finali ile tamamen tamamlayacağız.

Süper Lig'in yanı sıra 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'lerde 2019-2020 sezonunda küme düşme olmayacak. Gelecek sezon 21 takımla oynanacak. 2021-22 sezonundan itibaren 20 takım ile oynanacak. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de bu sezon küme düşme olmayacak. Gelecek sezon ligden 4 takım düşecek. Önümüzdeki sezon lig 20 takımla oynanacak. Fikstür ile ilgili düzenlemeleri revize edip kamuoyuyla paylaşacağız.

Gelecek sezon TFF 1. Lig 18 takım, TFF 2. Lig ise 39 takımla oynanacak. TFF 3. Lig, 4 gruptan oluşacak ve toplam 67 takım mücadele edecek.

Tescil edilen Bölgesel Amatör Lig’de lider ile arasında en fazla 3 puan bulunan takımların TFF 3'üncü Lig’e yükselmesine karar verildi. Bu kapsamda 3'üncü Lig'e yükselen ekipler şöyle: Siirt İl Özel İdaresi Spor, Adıyaman 1954 Spor, Ceyhanspor, Isparta 32 Spor Kulübü, Karaman Belediyespor, Belediye Kütahyaspor, Edirnespor, Tekirdağspor, Çengelköyspor

Önümüzdeki 3 sezonu kapsayan yabancı kuralı uygulamasının bir yıl erteleme talebi vardı. Yönetim Kurulu toplantısında bu talebi de değerlendirdik. Oy birliği ile alınan karara göre yeni yabancı kuralı, 2020-21 değil, bir sonraki sezon olan 2021-22 sezonunda uygulanacaktır.

Takım harcama limitleri TFF tarafından 4 Ağustos'ta açıklanacak. Yani transferin ilk gününde açıklanacaktır.

Bakan Kasopoğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

"Ne kadar farklı düşüncelerimiz olursa olsun amacımız Türk sporunun çıkarları olduğu sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok. Çok verimli bir toplantı oldu. Önemli istişarelerde bulunduk.

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi sporda da zirveye oynama iddiası var. Sporun sadece birkaç branşında değil tamamını geliştirme projemiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın spora verdiği önemi biliyorsunuz. Geldiğimiz nokta çok ama çok önemli. Salgın sürecinin başından beri bunu bir fırsata dönüştürmeye çalıştık.

Pandemi döneminin yaşattığı zorluklar sebebiyle küme düşme kaldırıldı.Yabancıyla ilgili sürecin 1 yıl ertelenmesi ile BAL Ligi'ndeki kulüplerimizin bir üst lige çıkma kararının halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum."

MEHMET SEPİL: "KARARLAR TÜRK FUTBOLUNA HAYIRLI OLSUN"

"Bu sezonun kazasız belasız tamamlanması bizim için en büyük kazanç oldu. Sadece iki maçımız kaldı. Kulüpler ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıda özellikle Türk futbolunun önünde bulunan önemli konuları tartıştık. Burada konulardan en önemlisi Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü takımlarının bir talebi vardı. Bu talepleri değerlendirdik. Bir mektupla başkana ulaştırdık. Onun dışında yabancı sınırlamasının bir yıl ertelenmesi konusu vardı. Alınan kararların Türk futbolu adına hayırlı olmasını dilerim."

PLAN 20 TAKIMLI SÜPER LİG

20 takımla oynanan İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa liglerinden rakamsal örnekler verilen raporda; maç günü gelirleri, yayıncı kuruluş ve sponsorlardan sağlanan kazançların toplamda önümüzdeki sezon 7.24 milyar liraya ulaşması öngörülüyor.

Kulüpler Birliği’nin kritik toplantısında, Süper Lig’in önümüzdeki sezon 21, daha sonra da 20 takımla oynanması konusunda tavsiye kararı alındı. Bu doğrultuda; ayrıntılı bir rapor sunulurken, Süper Lig’in 20 takımla oynanılması durumunda gelirlerde yüzde 44.8’lik artış yaşanması öngörülüyor ve toplamda 7.24 milyar liraya ulaşması bekleniyor.

Etiketler
Süper Lig