Sergen Yalçın Caner Erkin'e neden sinirlendi: 2 adımdan gelip de o frikiği atamazsın

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 1-0 kaybettikleri Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, maçın son anlarında Caner Erkin'in kullandığı bir frikikten sonra sinirlenmesiyle ilgili de konuştu.

Sergen Yalçın Caner Erkin'e neden sinirlendi: 2 adımdan gelip de o frikiği atamazsın

Yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuşan tecrübeli çalıştırıcı, kaybetmeyi hak etmediklerini söylerken bazı oyuncuların sorumluluk alması gerektiğine değindi.

İşte Sergen Yalçın’ın maç sonu açıklamaları;

“Kesinlikle kaybetmeyi düşünmüyorduk. Oyunun geneline baktığımızda kaybetmeyi hak edecek bir oyun oynamadık. Üretme konusunda ön tarafa büyük sorun yaşıyoruz. 30 tane orta açtık bir tane kafa vuramadık. Şanssız bir günümüzdeydik. Hiçbir şey yapmayan bir takıma kaybettik. Beşiktaş bu şekilde oyun kaybetmez. Bazı problemlerimiz var, çözeceğiz.”

“Bazı oyuncuların ağırlığını koyması lazım"

“Bu maç bizi biraz hedefin gerisinde bıraktı. Yarışmacı takım olalım, kovalayalım niyetindeydik ama daha 12 haftalık bir süreç var. Ligi en iyi yerde bitirmeye çalışacağız. Bazı oyuncularımızın biraz daha fazla sorumluluk alması lazım. Hücumda çok basit hatalar yapıyoruz. Kenara getiriyoruz vuramıyoruz. Biraz daha sorumluluk alıp oyuna ağırlığını koyması gereken oyuncularımız var. Bir türlü oyunu oturtamıyoruz.”

“Gol atmalıyız"

“Kaybedilen 3 puan çalışma anlamında bir şeyimizi değiştirmez ama puan olarak geride kaldık. Zor maçları kazanamazsan bir yere gelemezsin ligde. Bunun için daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor. Daha fazla istememiz gerekiyor. Daha güçlü olmalıyız, pozisyon üretmeliyiz. En önemlisi gol atmalıyız. Biz de gol atabilirdik. Gole kadar rakibin şutu yok ama bu futbol. Bir kontra ataktan yiyebiliyorsun. Sonra çeviremiyorsun. Kendimizi geliştireceğiz.”

“Burak'ın kızması normal"

81. dakikada oyundan çıkan Burak Yılmaz'ın direk soyunma odasına gitme durumu hakkında görüş belirten Yalçın, “Burak'la alakalı durumu bilmiyorum, takip etmedim. İçeri gitmiş, morali bozulmuş, kızmış olabilir. 180-200 nabızla oynuyorlar. Onlar da kendi kafalarında yargılama yapıyor. Onlar çok normal şeyler. Bana gelen bir şey yok” dedi.

“İstatistikler maç kazandırmıyor"

Beşiktaş'ın istatistiksel verileri hakkında konuşan Sergen Yalçın, “Ben çok istatistik konuşmuyorum buralarda çok sevdiğim bir şey değil. İstatistikler size maç kazandırmıyor. İstediğin kadar 80'le oyuna gol atmadıktan sonra bu istatistiklerin anlamı yok. Yok biz 70'le oynadık 20 şut attık, 10 gol kaçırdık. Bunların faydası olmaz. Önemli ama küçük bir parçası. İstatistiklere bakıp da kendimizi avutamayız” şeklinde konuştu.

Caner'e neden kızdı?

Caner Erkin'in son dakikalarda kullandığı frikik ile ilgili görüş belirten Yalçın, “Frikikte topla Caner'in mesafesi çok kısaydı. 2 adımdan gelip de o frikiği atamazsın. Biraz daha mesafe vermen lazım. Topa çok yakındı o açıdan sinirlendim. Caner o vuruşları yapabilen bir oyuncu” dedi.

Etiketler
Başakşehir Beşiktaş Caner Erkin Sergen Yalçın