Derrick Williams: Daha iyi bir takıma gidemezdim

Derrick Williams, Fenerbahçe Beko’ya transfer olması hakkında açıklamalarda bulundu.

Derrick Williams: Daha iyi bir takıma gidemezdim

Fenerbahçe BEKO'nun ABD’li forveti Derrick Williams, THY Euroleague’in resmi internet sitesine verdiği röportajda Avrupa kariyeri, Fenerbahçe Beko ve Zeljko Obradovic hakkında açıklamalarda bulundu.

2018 yılının yaz aylarında Bayern Münih’e transfer olarak Avrupa kariyerine başlangıç yapan Williams “Ne beklemem gerektiğinden gerçekten emin değildim. Ekpe Udoh, Jason Thompson ve P.J. Tucker’dan tavsiyeler aldım.

Onlar bana bu deneyimin harika olacağını. Avrupa’da geçireceğim zamanın değerini bilmemi ve bunu yaparsam istediğim her şeyi elde edebileceğimi söylediler” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sezon Euroleague’de play-offların kıyısından dönen Bayern Münih ile geçirdiği ilk yılını heyecan verici ve iyi bir tecrübe olarak nitelendiren ABD’li oyuncu “Bayern genç bir takım. Bir çok maç kazandık. Almanya Ligi’nde en çok maç kazanan takım olduk. İstanbul, Yunanistan, Moskova ve İtalya gibi Avrupa’nın çeşitli yerlerine gitmek, küçüklüğümden beri duyduğum takımlara karşı oynamak çok eğlenceliydi” dedi.

2018-2019 sezonunda hava şartları nedeniyle bazı planlarını gerçekleştiremediğini belirten Williams, bu sezon Fenerbahçe formasıyla Avrupa’da daha fazla yer görmek istediğini “Moskova öyle soğuktu ki dışarı bile çıkamadım! St. Petersburg’a da gitmek istiyorum. Özellikle Lyon’u çok görmek istiyorum. Çünkü Fransa’da Paris dışında bir yerde bulunmadım” şeklinde dile getirdi.

Euroleague’e yeni katılan Nik Stauskas, Jimmer Fredette ve Wesley Johnson gibi eski NBA oyuncularının yeteneklerine güvendiğini açıklayan 28 yaşındaki oyuncu “Nik’in çaylak sezonunda Sacramento’da birlikte oynadık. O, ben ve Jimmer aynı takımdaydık. Benim ilk sezonumda ise Wesley Johnson ile aynı takımdaydık. Onlarla karşılıklı oynayacağım için çok heyecanlıyım. Hepsi gerçekten iyi basketbol oyuncuları. NBA’den ayrılmaları onların kötü olduğu anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Kazanma arzusunun Fenerbahçe Beko’ya transfer olmasının altında yatan en önemli sebep olduğunu belirten Derrick Williams “Daha iyi bir takıma gidemezdim. Harika bir şehir, harika bir takım, harika bir teknik ekip ve herkesin de harika birer karakteri ve kişiliği var. Kapıdan içeri girer girmez şampiyon olmayı düşünüyorsunuz. Kadromuzun yetenek seviyesine sahip çok takım yok ama Euroleague’i kazanmak için her gün antrenman yapmalı ve sıkı çalışmalısınız. Euroleague’e katılmak ve kazanmak arasındaki fark bu” şeklinde konuştu.

Sarı lacivertli ekibin efsane koçu Zeljko Obradovic’e de değinen Williams “Hücumun odak noktalarından biri olmamı istedi. Bu durum tabi ki tek kişilik bir şov değil. Obradovic çok saygı duyulan bir isim. Nereye gidersek gidelim takımdaki herkesten daha fazla onunla fotoğraf çektirmek istiyorlar.

Böyle bir şeyi daha önce görmemiştim. Kesinlikle bu durumu hak ediyor. Farklı takımlarla başarılar elde ederseniz; saygıyı kazanırsınız. Ana hedefimiz kazanmak. Takımdaki oyuncular bunu istiyor. Günün sonunda önemli olan tek şey; kupayı kimin kaldırdığı” diyerek sözlerine nokta koydu.

Etiketler
Fenerbahçe