Juventus'a Napoli maçıyla ilgili kararı sonrası 'ırkçılık' tepkisi

Juventus'un Napoli'yle oynayacağı maç için Campania bölgesinde doğanlara bilet satmama kararı büyük tepki topladı. Bu karar ırkçılık suçlamasına neden oldu.

Juventus'a Napoli maçıyla ilgili kararı sonrası 'ırkçılık' tepkisi

İtalya'da Seria A'da son 8 yılın şampiyonu olan Juventus, 31 Ağustos'ta Torino'da Napoli'yle oynayacağı maç için, Campania bölgesinde doğanlara bilet satmama kararı aldı. Napoli, Campania'nın en büyük kenti. Juventus, kararı sonrası İtalya'da "ırkçılıkla" suçlandı.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, maç için bilet satış tarihleri ve kurallarını duyuran açıklama Juventus'un resmi internet sitesinde yayımlandı.

Açıklamada genel bilet satışının 9 Ağustos'ta başlayacağı belirtiliyor ve ek olarak "Campania bölgesinde ikamet edenlere ve bu bölgede doğanlara bilet satışına izin verilmeyeceği" bilgisi yer alıyor.

Juventus, kararı "ayrımcılık ve ırkçılık teşkil ettiği gerekçesiyle" eleştiri yağmuruna tutuldu.

Kendisi de Napoli doğumlu olan Torino Valisi Claudio Palomba, bunun bir hata olduğunu ve Juventus yönetiminin hatadan dönmesini umduğunu söyledi.

Bazı yorumcular da Juventus tribünlerinden zaman zaman yükselen Napoli karşıtı tezahüratların bu yasak kararıyla resmi olarak tescillendiğini savundu.

Tepkiler üzerine yeni bir açıklama yapan Juventus ise yasak kararını geri çekmezken, kararın misafir takım taraftarlarına ayrılmış tribünler dışındaki bölümleri kapsadığını vurguladı.

Etiketler
Juventus Napoli