Özer Sencar araştırma sonuçlarını paylaştı: İmamoğlu’nun adil yargılandığına AKP’li seçmen bile inanmıyor

İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava hakkında ilk araştırmanın sonuçlarını Özer Sencar paylaştı.

Özer Sencar araştırma sonuçlarını paylaştı: İmamoğlu’nun adil yargılandığına AKP’li seçmen bile inanmıyor

GERÇEK GÜNDEM /

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada skandal bir karar çıktı. Mahkeme, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararı verdi.

Karar siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Mahkemenin ‘siyasi’ bir karar verdiği ve Erdoğan iktidarının İstanbul’u kaybetmesinin ‘intikamını’ aldığı yorumları yapılırken Özer Sencar da sosyal medya hesabından, Metropol Araştırma’nın davaya ilişkin yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Metropol Araştırma’nın Türkiye’nin Nabzı Kasım 2022 araştırmasında “Sizce Ekrem İmamoğlu’na açılan dava gerçekte bir hakaret davası mıdır yoksa siyasi bir dava mıdır” sorusuna katılımcıların yüzde 17.6’sı “Hakaret davasıdır”, yüzde 44.6’sı “Siyasi bir davadır”, yüzde 30.9’u ise “Davadan haberim yok“ yanıtını verdi.

Araştırmada son seçimde AKP’ye oy verdiğini belirten katılımcıların yüzde 40’ı davadan haberdar olmadığını belirtirken, “siyasi bir dava” diyenlerin oranı yüzde 28.3 olarak ölçüldü. AKP’li olup da “Hakaret davasıdır diyenlerin oranı ise yüzde 24.2’de kaldı.

İktidar ortağı MHP seçmenlerinde de davanın siyasi olduğuna yönelik görüş ağır bastı. MHP seçmenlerinin yüzde 32.9’u davadan haberdar olmadığını belirtirken, yüzde 39.8’i “siyasi bir dava” olduğunu, yüzde 22.2’si ise “hakaret davası” olduğunu belirtti.

Davanın hakaret davası olduğunu düşünen seçmen oranı CHP’de yüzde 13.2’de, İYİ Parti’de yüzde 16.1’de, HDP’de yüzde 15.6’da kaldı.

Özer Sencar araştırma sonuçlarını paylaştı: İmamoğlu’nun adil yargılandığına AKP’li seçmen bile inanmıyor - Resim : 1

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Hakaret Seçim YSK