Kulis: Kılıçdaroğlu, altılı masada AKP içinden gelen bilgiyi paylaştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masa toplantısında anayasa değişikliğine ilişkin olarak "AK Parti içinde de getirilen teklife gizli oylamada kesinlikle hayır oyu verecekler bulunuyor" dediği ileri sürüldü.

Kulis: Kılıçdaroğlu, altılı masada AKP içinden gelen bilgiyi paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadınların giyimlerinden dolayı ayrımcılığa uğramaması adına gündeme getirdiği kanun teklifine karşı 'el yükseltmesiyle' başlayan anayasa değişikliği çalışmaları sürüyor.

Gelinen nokta itibariyle 'başörtüsü düzenlemesi' olarak anılan hazırlıklarla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Konunun CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nden oluşan altılı masada gündeme geldiğini belirten Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, şunları kaydetti:

"(...) Liderler AK Parti’nin referandumu istediğine dikkat çekerek, oylamanın garantisinin olmadığı, söz verilmesine karşın farklı yöne gitme ihtimalinin bulunduğuna vurgu yapılmış.

KILIÇDAROĞLU: 'AK PARTİ İÇİNDE 'HAYIR' OYU VERECEKLER VAR'

Baştan beri Anayasa görüşmesine katılmayacağını açıklayan CHP’nin lideri Kılıçdaroğlu ise 'Merak etmeyin AK Parti içinde de getirilen teklife gizli oylamada kesinlikle hayır oyu verecekler bulunuyor…' bilgisini aktarmış.

AKŞENER: 'EMİN MİSİNİZ?'

Akşener, 'Emin misiniz?' diye sorduğunda Kılıçdaroğlu kendisine gelen bilgilerin kesin olduğunu söylemiş. Bu aşamada AK Parti’nin yasa teklifini sunmakla birlikte bunu geciktirme ve seçim süreci başlayıp TBMM tatile girene kadar da oyalama yönüne gidebileceğine dikkat çekilmiş.

Zirve bildirisine yansıyan cümleler bu konuda ret kararı alındığına yönelik algıya yol açmış olsa da liderler süreci izleyip öyle karar verme görüşünde birleşmiş…

Özetle başörtüsüne yönelik anayasa değişikliğine ilişkin referandum sonucunu doğuracak adımın atılmaması yönünde ortak görüş çıkmış, ama Genel Kurul’da 400 üzerinde bir oyla geçirilmesi veya katılma yönüne gidilmemesine yönelik karara dönüşmemiş."

Yazının tamamı.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener Altılı masa Kulis AK Parti