HKP lideri mahkemede konuştu: 'Erdoğan çelik bilezikle tanışacak'

HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla bir kez daha hâkim karşısına çıktı. Duruşma çıkışı Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapan Efe, “Ya Tayyip Erdoğan çelik bilezikle tanışacak ya da biz ömrümüzü Silivri zindanında tamamlayacağız” dedi

HKP lideri mahkemede konuştu: 'Erdoğan çelik bilezikle tanışacak'

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe’nin 11 Mayıs 2021 tarihinde kaleme aldığı “1500 yıllık İslam tarihinin ümmete en fazla kötülük edeni” başlıklı yazısı nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün devam edildi.

Duruşmaya, HKP lideri Nurullah Ankut Efe, Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Efe’nin avukatları; Azime Ayça Okur, Pınar Akbina, Fettah Ayhan Erkan, Ali Serdar Çıngı, Tacettin Çolak, Sait Kıran, Doğan Zafer Çıngı ve HKP üyeleri katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ise avukatı Emine Nur Çakır Türkoğlu temsil etti.

SAVUNMADA SEDAT PEKER AYRINTISI

HKP Genel Başkanı Efe savunmasına, “Ben savunma yapmaya gelmedim, tepeden tırnağa suça batmış suç örgütünü yargılamaya geldim” diyerek başladı. Efe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite diplomasının olmadığını belirterek Cumhurbaşkanlığının yasal olmadığını ileri sürdü. Efe, “Aynı zamanda Tayyip Erdoğan’da ‘narsisistik kişilik bozukluğu’, ‘mitomanik kişilik bozukluğu’ ve ‘kriminal psikopatlık’ rahatsızlıkları bulunmaktadır” dedi.

Savunmasının devamında HKP lideri Efe, Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in dile getirdiği eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili yolsuzluk iddialarını hatırlattı. Efe, yargının iddialar karşısında harekete geçmemesini eleştirdi.

Duruşmada Nurullah Ankut Efe’nin ve avukatlarının talepleri reddedildi. Bir sonraki duruşma savcının mütalaa hazırlaması için 21 Mart 2023 tarihine ertelendi.

“YA ERDOĞAN ÇELİK BİLEZİKLE TANIŞACAK; YA DA BİZ ÖMRÜMÜZÜ SİLİVRİ’DE TAMAMLAYACAĞIZ”

Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapan HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe, “Tayyip Erdoğan bizi bir kez daha yargılamaya kalktı fakat onun hâkimleri, savcıları, avukatları karşısında biz onu yargıladık” dedi.

“Tayyip Erdoğan eninde sonunda buralara gelecek. Bağımsız ve tarafsız mahkemeler huzuruna çıkacak, işlediği bütün suçların hesabını verecek” diyen Efe özetçe şu ifadeleri kullandı:

“O zamana kadar onun suçlarını sayan bizleri, artık bir operasyon silahı haline getirdiği ve kendi hukuk bürosuna dönüştürdüğü mahkemelerinde yargılamaya kalkışacak. Olsun, biz bunlardan zerre miktarda korkmayız, endişe etmeyiz. Çünkü biz kendimizi 55 yıldan bu yana, halkımızın mutluluğuna ve ülkemizin bağımsızlığına adamışız. Bizi hiç kimse yıldıramamış ve korkutamamıştır. Ne faşist sapık işkenceci cellâtların yaptıkları ne de faşist diktatörlüklerin tepemizde sallandırdıkları yağlı urganlar; zerre miktarda bizim kararlığımızda, inancımızda, hırsımızda bir aşınma yaratamamıştır. Tayyip Erdoğan ne yapabilir ki? Eninde sonunda yapabileceği bizi Silivri zindanına attırmak olur. Olsun! Bizler şunu söyledik ve sözümüzün ardındayız. Ya Tayyip Erdoğan çelik bilezikle tanışacak; ya da biz ömrümüzü Silivri zindanında tamamlayacağız. Hepsi hoş geldi, sefa geldi!”

NE OLMUŞTU?

HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe’ye bugüne kadar AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten 9 yıl 10 ay 7 gün hapis cezası verildi. Aynı zamanda Efe’nin diğer Erdoğan’a hakaret davalarında toplam 24 yıl ceza istenilmektedir.

Etiketler
Silivri Recep Tayyip Erdoğan Hakaret Mahkeme