Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu bir araya geliyor: Görüşme tarihi belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4-5 Kasım’da yapılacak kurultay öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Ankara’ya davet etti.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu bir araya geliyor: Görüşme tarihi belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4-5 Kasım'da Grup Başkanı Özgür Özel ve eski Parti Meclisi (PM) Üyesi Örsan Kunter Öymen'e karşı mücadele edeceği 38. Olağan Kurultay öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı.

Ana muhalefet partisi lideri, partideki 'değişim' tartışmalarının öncülerinden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Genel Merkez'e davet etti. Görüşme, yarın Ankara'da gerçekleşecek.

KILIÇDAROĞLU, KURULTAYDA DİVAN BAŞKANI OLMASINI TEKLİF EDECEK

Gazete Oksijen'de yer alan detaya göre Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na kurultayda divan başkanı olmasını teklif etmesi bekleniyor.

Görüşme öncesi İmamoğlu'nun nabzının yoklandığı ve İBB Başkanı'nın buna sıcak baktığı öne sürülüyor.

İMAMOĞLU'NUN ÖZEL'İ DESTEKLEDİĞİ BİLİNİYOR

İmamoğlu'nun kurultayda Özel'i desteklediği biliniyor. İki siyasetçi, yenilgiyle sonuçlanan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri sonrası 'değişim' talebini dile getiren ilk isimlerdendi.

İmamoğlu, Özel'in adaylığını duyurması sonrası yayınladığı mesajda da "CHP değişirse Türkiye değişir. Türkiye’nin değişimi için yola çıkan Özgür Özel’e ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum. Değişimin Yüzyılı. Yüzyılın Değişimi" ifadesini kullanmıştı.

Halk TV programcısı İsmail Küçükkaya da, Özel'le konuştuğunu ve kendisine özetle "Siyasetin doğal akışında İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı var" dediğini aktarmıştı.

KURULTAY HAKKINDA

Partinin 4-5 Kasım tarihinde yapılacak kurultayında, ilk gün genel başkan seçimi, ikinci gün ise PM ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi yapılacak. CHP'de genel başkanlığa aday olabilmek için delegelerin yüzde 5'inin imzası gerekiyor.

TÜZÜK KURULTAYI KASIMDA

Öte yandan CHP'nin yeni tüzük ve parti programı yazımı ise sürüyor. CHP'de 38. Olağan Kurultay'dan iki hafta sonra da tüzük kurultayı yapılması bekleniyor. Tüzük kurultayında parti tüzüğünün çağdaş hale getirilmesine yönelik değişiklikler ele alınacak.

Yeni tüzükte milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi, milletvekillerine dönem sınırı getirilmesi, 60 olan PM üyesi sayısının artırılması gibi değişiklikler bekleniyor.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu CHP