Kılıçdaroğlu Almanya'ya gidiyor: Rifkin de eşlik edecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ve İngiltere ziyaretlerinin ardından Almanya’ya gidiyor. Ziyaretin odağında ‘endüstri dönüşümü’ var.

Kılıçdaroğlu Almanya'ya gidiyor: Rifkin de eşlik edecek

ABD ve İngiltere ziyaretlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İkinci Yüzyıla Çağrı" vizyon buluşmasının ardından Almanya’ya gidiyor. Kılıçdaroğlu'nun yurt dışı temaslarında üçüncü durak olan Almanya’da odak Türkiye’nin endüstri dönüşümü olacak. Ziyaret 14-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

CHP’den yapılan açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vizyon yolculuğundaki yeni durak Almanya olacak. CHP lideri Kılıçdaroğlu Almanya ziyaretinde Endüstriyel Dönüşüm Başdanışmanı Jeremy Rifkin ile birlikte çeşitli temaslar ve çalışma toplantıları da gerçekleştirecek” denildi.

Almanya programının ana odağında endüstri dönüşümünün olacağı belirtilen açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Jeremy Rifkin’in eski Almanya Başbakanı Angela Merkel ile başlattığı endüstriyel ve yeşil enerji dönüşüm hamlelerini yerinde gözlemleyecek ve Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar için önemli temaslarda bulunacak” ifadeleri kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU, ÜNİVERSİTELER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞU TEMSİLCİLERİYLE BULUŞACAK

CHP Genel Başkanı’nın, sektörel kuruluşların temsilcileriyle de toplantılar yapacağı ifade edilen açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmelerde, üniversite, işgücü ve üretim süreçlerini yeni teknolojilerle birbirine bağlayan ve bu yolla akıllı endüstriye geçişi sağlayacak modelleri yerinde inceleyecek. Almanya ziyaretinde ayrıca, sosyal devlet anlayışıyla oluşan refahın ve zenginliğin topluma yayılmasına dair deneyimleri de yerinde dinleyecek” denildi.

Kılıçdaroğlu ziyaret boyunca üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve ekonomi alanında faaliyet gösteren kurum ve kişilerle temaslar gerçekleştirecek.

Etiketler
İngiltere Almanya ABD Kemal Kılıçdaroğlu