İYİ Parti’de ‘muhtıra’ gerilimi: İmzasız bildiri ortalığı karıştırdı

İYİ Parti ile ilgili ortaya atılan iddia, partiyi karıştırdı. Koray Aydın'a yakın isimlerin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alarak bir bildiri yayımladığı öne sürülürken, söz konusu metnin canlı yayında okunduğu ortaya çıktı.

İYİ Parti’de ‘muhtıra’ gerilimi: İmzasız bildiri ortalığı karıştırdı

GERÇEK GÜNDEM

İYİ Parti’de Koray Aydın’a yakın isimlerin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e karşı ortak bir bildiri yayımladığı ileri sürüldü. Bildiride çok sert ifadeler kullanılırken, İYİ Parti kanadı iddiaları sert bir dille reddetti. Öte yandan bildirinin yeni kurulan Cadde TV isimli kanalda “Muhtıra” denilerek okunduğu ortaya çıktı.

2022’nin Mart ayında İYİ Parti teşkilatlarında yapılan değişikliklerle birlikte, partinin kuruluşundan itibaren ‘Teşkilat Başkanı’ olarak görev yapan Koray Aydın, siyasi işler başkanı olarak atanmıştı. Koray Aydın’ın görev değişikliği Ankara kulislerinde fısıltıların yükselmesine neden olurken, Akşener’in teşkilatları kendisine bağlaması da çok konuşulmuştu.

Aydın’ın Mart ayından beri süren sessizliği dikkat çekerken, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan bir bildiri ortaya çıktı. Bildirinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik olarak Koray Aydın’a yakın isimler tarafından yayımlandığı iddia edildi. Bildiride Aydın’dan “Efsane bakanımız, ak saçlımız, ülkücü hareketin son bilgesi” gibi sıfatlar kullanılarak bahsedilmesi dikkat çekti. Sosyal medyada paylaşılan bildiri şöyle:

İYİ Parti’de ‘muhtıra’ gerilimi: İmzasız bildiri ortalığı karıştırdı - Resim : 1

YENİ KURULAN KANALDA OKUNDU

Aydın’a yakın isimlerin yayımladığı iddia edilen bildiri elden ele yayılırken, yeni kurulan Ankara merkezli Cadde TV isimli kanalda bildirinin okunduğu ortaya çıktı. Cadde TV’nin söz konusu bildiriyi “Muhtıra” başlığı ile haber yapması ise dikkat çekti. Cadde TV’de bildirinin okunduğu anlar ekrana böyle yansıdı:

İYİ PARTİ’DEN YALANLAMA

Öte yandan İYİ Parti kanadından konuyla ilgili yalanlama geldi. Yurt gazetesine konuşan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, söz konusu bildirinin doğru olmadığını ifade etti ve şunları söyledi:

"İmzasız, hiçbir gerçekliği olmayan bir şey. Koray Aydın; Siyasi İşler Başkanı, abimiz, hepimizin özel bir hukuku var. Kaynağı belli olmayan, altında imza olmayan, nifak sokma amaçlı bir yazı. Partiye bir algı operasyonu. Whatsapp'tan gönderilmiş, gönderen kişiyle ilgili suç duyurusunda bulunuldu."

GÖZLER CADDE TV’YE ÇEVRİLDİ

Söz konusu bildiriye İYİ Parti’den yalanlama gelmesinin ardından gözler Cadde TV’ye çevrildi. İYİ Parti’den yalanlama gelmesine rağmen Cadde TV Twitter hesabından videoların kaldırılmadığı görüldü.

İYİ Parti’de ‘muhtıra’ gerilimi: İmzasız bildiri ortalığı karıştırdı - Resim : 2

29 Kasım 2022 tarihinde yayın hayatına başlayan Cadde TV’nin Ömer Lütfi Avşar’ın sahibi olduğu AZE Grubu bünyesinde olduğu biliniyor. Kanalın Genel Yayın Yönetmenliğini ise gazeteci Serdar Akinan üstleniyor. Cumhuriyet gazetesi yazarı, eski milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay ise kanalda koordinatör olarak görev yapıyor.

Etiketler
Aydın Meral Akşener İYİ Parti Koray Aydın