İsmail Saymaz 'öğrendiğim kadarıyla…' diyerek yazdı: Altılı Masa'dan BTP'ye vize çıkacak mı?

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Ali Babacan'ın Denizli mitingi sonrası gazetecilerle buluşmasından notları aktardı. Saymaz, Altılı Masa'nın bugünkü toplantısında BTP'ye vize çıkmayacağını söyledi.

İsmail Saymaz 'öğrendiğim kadarıyla…' diyerek yazdı: Altılı Masa'dan BTP'ye vize çıkacak mı?

Saymaz, "Altılı Masa’da bugün en güncel tartışma Bağımsız Türkiye Partisi’nin katılım başvurusu olacak. Babacan, görüşü sorulunca 'Ev sahibi olduğumuz için ihsası rey yapmak doğru olmuyor' dedi ve yanıt vermedi. Ancak geçen hafta liderler turunda konunun açıldığını vurguladı. Öğrendiğim kadarıyla… Karamollaoğlu ve Davutoğlu, bu katılıma karşı olduğunu söyledi. Babacan da aynı yönde düşünüyor. Bugün BTP’ye vize çıkması mümkün görünmüyor. Zaten Babacan, 'Yarın ne olacak biliyorum. Siz de az çok biliyoruz' diyerek, genel eğilimi gösteriyor. Babacan, Akşener’in BTP’ye davetini basından öğrendiğini de belirtiyor." değerlendirmesini yaptı.

Saymaz, yazısını şöyle sürdürdü:

Öte yandan Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Partisi Altılı Masa’ya katılmak için partileri geziyor. Bir DEVA yetkilisi, “Hüseyin Baş’a 'evet' dersek, Mustafa Sarıgül Altılı Masa’yı yumruklayarak, TikTok videosu çektiğinde ne diyeceğiz?” diye soruyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, geçtiğimiz haftalarda Altılı Masa'da yer almak istediklerini söyleyerek çağrıda bulunmuştu. Baş, bu çağrının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir görüşme gerçekleştirmişti. İYİ Parti, BTP'nin masada yer almasına sıcak bakarken Saadet Partisi'nin BTP'yi masada istemediği gündeme gelmişti. Altılı Masa'nın bugünkü toplantısında BTP'nin katılımının ele alınması bekleniyor.
Etiketler
Altılı masa Denizli İsmail Saymaz Halk TV