Ocaktan: Eğer İmamoğlu siyasi yasaklı yapılırsa…

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak getirilmesi halinde kaybedenin AKP olacağını söyledi: "Böyle bir mağduriyet duygusunun Türkiye’de nasıl bir atmosfer oluşturacağını tahmin edebilir misiniz?"

Ocaktan: Eğer İmamoğlu siyasi yasaklı yapılırsa…

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davayı değerlendirdi.

Savcının hapis ve siyasi yasak istediğine dikkati çeken Ocaktan, "Hatta yerine kayyım da atanabilir. Kim nasıl hesap yapıyor bilemem ama bu rövanşın kaybedeni AK Parti olur" dedi; ardından şunları kaydetti:

"Varsayalım ki hukuk baypas edilerek adaletin terazisi şatı ve İmamoğlu siyaset sahası dışına itildi, böyle bir mağduriyet duygusunun Türkiye’de nasıl bir atmosfer oluşturacağını tahmin edebilir misiniz?

Her ne kadar kararı yargı verecek olsa da bu dava ile ilgili siyasi iddiaların bu kadar ayyuka çıkmış olması, doğal olarak faturanın iktidara kesilmesini kaçınılmaz kılacaktır.

Elbette iktidar 'Yargı bağımsızdır, bizimle bir ilgisi yok' diyerek topu taca atacaktır. İyi güzel de 2019 yerel seçimlerinde söylenen bir sözün hukuki sonucu tam da seçim arefesinde ortaya çıkarsa ne kadar inandırıcı olur dersiniz. (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu AKP İstanbul Siyasi yasak