İmamoğlu'nun seçim kampanyasını yöneten Necati Özkan: "Hukuksuz kararla paradigma kökten değişti, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"

Yerel seçimlerde İmamoğlu'nun kampanyasını yöneten isimler arasında bulunan Necati Özkan, mahkeme kararını "Mahkemenin verdiği hukuksuz kararla ülkedeki paradigma kökten değişti. Bundan böyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diye değerlendirdi.

İmamoğlu'nun seçim kampanyasını yöneten Necati Özkan: "Hukuksuz kararla paradigma kökten değişti, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"

2019’da yapılan yerel seçimler döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörlüğünü yapan Necati Özkan, son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

"YSK üyelerine hakaret" davasında da tanık olarak dinlenen yazar ve siyasi danışman Necati Özkan, mahkemeden çıkan hapis cezasını "Türkiye’de siyasetin ve hukukun içine düştüğü zavallı durum budur!" diye yorumladı.

“ÜLKEDEKİ PARADİGMA KÖKTEN DEĞİŞTİ BUNDAN BÖYLE HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

Özkan, Cumhuriyet'te kaleme aldığı köşe yazısında şunları kaydetti:

"Ama hiç kimse enseyi karartmasın. Ülkede yaşayan vatandaşların ezici çoğunluğu her şeyin farkında. Mahkemenin verdiği hukuksuz kararla ülkedeki paradigma kökten değişti. Bundan böyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Zira mesai saati, soğuk, yağmur ve trafiğe rağmen Saraçhane önünde birleşen yüzbinlerce insan, son derece gür bir sesle mahkeme kararına refleks gösterdi.

Daha önce İstanbul seçimlerini iptal ettiren o bir avuç azınlığın neden olduğu adaletsizliğin hesabını millet sandıkta sormuştu. Yine soracak! Saraçhane önünden yükselen yüz binlerce güçlü ve cesur sesi, ülkenin dört bir yanında büyüyerek sel olacak; ülkeyi yoksulluğa ve adaletsizliğe mahkûm eden çürümüş ve bozuk düzeni tarihin çöplüğüne fırlatacak. Ve millet, kendisinden esirgenen adaleti, hukuku ve özgürlüğü sandıkta kendi elleriyle sağlayacak."

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Mahkeme Necati Özkan Para