Süleyman Soylu kendisini böyle savundu: 'Uyuşturucu suçlarındaki artış'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün, “Uyuşturucu ile mücadele için yapılan kamu harcamaları ile uyuşturucuya ilişkin suçlarda ve şüpheli sayısındaki artışın nedenleri ile ilgili sorusunu yanıtladı.

Süleyman Soylu kendisini böyle savundu: 'Uyuşturucu suçlarındaki artış'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün, “Uyuşturucu ile mücadele için yapılan kamu harcamaları ile uyuşturucuya ilişkin suçlarda ve şüpheli sayısındaki artışın nedenleri ile ilgili sorusuna; “Artış, kolluğun sokak mücadelesinin ve operasyonlarının artasından kaynaklanmakta olup, uyuşturucu mücadelesine ilişkin kamu harcamalarının artışı da kolluğun mücadelesi birimlerinin kapasitesini artırmaktadır” yanıtını verdi.

Levent Gök, Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde; Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan 2022 Türkiye Uyuşturucu Raporu’ndaki verileri gündeme getirmişti.

ARTIŞIN SEBEBİ NE?

Gök, önergesinde Soylu’ya; “Uyuşturucuyla mücadele için yapılan kamu harcamalarında bir önceki yıla göre yüzde 27,2 artış olduğu halde uyuşturucuya ilişkin suçlarda ve şüpheli sayısında yüzde 27 ile 35 artış meydana gelmesinin sebeplerini” sormuştu.

Bakan Soylu, Gök’ün önergesine; 11 Kasım 2022 tarihinde yanıt verdi. Soylu yanıtında şu değerlendirmeleri yaptı:

“Soru önergesinde bahsi geçen istatistiki verilerdeki artış, kolluğun sokak mücadelesinin ve operasyonlarının artasından kaynaklanmakta olup, uyuşturucu mücadelesine ilişkin kamu harcamalarının artışı da kolluğun mücadelesi birimlerinin kapasitesini artırmaktadır.”

Gök, ayrıca; “Çeşitli uyuşturucu türlerinin yasadışı ticaretinde gerçekleşen artış Türkiye’nin hedef ve transit ülke olduğunu ortaya koymaktadır. Söz konusu uyuşturucuların özellikle ülkemiz limanlarından geçişinin engellenememesinin sebepleri nelerdir?” sorusunu da yöneltmişti. Ancak Soylu, bu soruya yanıt vermedi.

“SOYLU YA HABERSİZ YA DA SUÇ ODAKLARINI KORUMAYA ÇALIŞMAKTADIR”

Gök, Soylu’nun yanıtını şöyle değerlendirdi:

“Türkiye’nin uyuşturucuda hedef ve transit ülke konumuna gelmiş olmasına ilişkin soruyu cevaplamayan Soylu, ülkemizin bir uyuşturucu bataklığına döndüğünden ya habersizdir ya da suç odaklarını korumaya çalışmaktadır. Türkiye bu iktidar ve İçişleri Bakanı’nın yönetiminde baştan aşağı bir suç mahalli haline gelmiştir. Uyuşturucu baronlarının savaş alanına dönüşen ülkemizde ekonomik buhranın tetiklediği devasa işsizlik her gün yeni suçlar ve suçlular yaratmaktadır.

Soylu muhalefete her gün kin kusarken asli görevini unutmakta, kendisine yöneltilen güvenlik sorularına mantığa ve hayatın akışına aykırı cevaplar vermeyi sürdürmektedir. Uyuşturucuya ilişkin operasyonlardaki artışın uyuşturucu bağlantılı suçların artmasına sebep olduğunu ifade edecek kadar gerçeklikten kopmuş bir İçişleri Bakanı’nın yasadışı faaliyetlere ilişkin sorulara kolluk kuvvetlerinin çalışma esaslarını yazarak cevap vermesi ne yazık ki şaşırtıcı değildir. Hiçbir kadının, çocuğun, hayvanın, bitkinin bir diğer deyişle hiçbir canlının güvende olmadığı ülkemizde Süleyman Soylu güvenlik makaleleri okumak konusunda oldukça geç kalmıştır.”

Kaynak: ANKA

Etiketler
Süleyman Soylu Uyuşturucu Ankara Milletvekili