HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin komisyondan karar

TBMM Anayasa Adalet Karma Hazırlık Komisyonu'nda, HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi kararı verildi.

HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin komisyondan karar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Adalet Karma Hazırlık Komisyon toplandı.

Komisyon toplantısı sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin devamsızlık nedeniyle düşürülmesi kararı verildi. Bu karar Karma Komisyona gidecek, daha sonra TBMM Genel Kurulu’nda oylanacak.

Hazırlık Komisyonu, TBMM Genel Kurulunun 6 birleşimine özürsüz veya izinsiz olarak katılmadığı tespiti belirtilen HDP'li Güzel'in savunmasının alınması için AKP Isparta Milletvekili Recep Özel başkanlığında toplandı.

Toplantıda, dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan ve tutuklu yargılanan Güzel adına savunmayı HDP Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki yaptı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklamaya yapan Hazırlık Komisyonu Başkanı Recep Özel, bugünkü toplantıyla birlikte Hazırlık Komisyonu olarak çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Özel, HDP'li Güzel'in devamsızlığına ilişkin Meclis Başkanlık Divanından gelen raporun doğruluğunu tespit ettiklerini ve raporu Karma Komisyona sunacaklarını bildirdi. Recep Özel, Karma Komisyonun da kararını TBMM Genel Kuruluna sevk edeceğini ve nihai kararın burada verileceğini belirtti. (AA-İHA)

Etiketler
Diyarbakır TBMM HDP Milletvekili