Erdoğan'ın yüzde 50+1 açıklamasının perde arkası ortaya çıktı: Bahçeli ne diyecek?

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor" açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Uysal, "Burada bir tertip var' diyen, Bahçeli ne diyecek?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın yüzde 50+1 açıklamasının perde arkası ortaya çıktı: Bahçeli ne diyecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'dan dönüş yolunda uçakta gazetecilerin "50+1 sistemi değişir mi?" sorusuna, "Değişmesi isabetli olur" yanıtını verdi.

Erdoğan, "50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor" dedi.

"NİYETİNİ İLK KEZ NET İFADE ETTİ"

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından, "Erdoğan’ın 'yüzde 50+1' ile ilgili sözlerinin asıl muhatabı MHP Genel Başkanı Sn. Bahçeli" diyen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Erdoğan, uzun zamandır var olan 'yüzde 50+1 şartı' ile ilgili şikayetini ve niyetini ilk kez net ifade etti. Ama tüm sistemi yüzde 50+1 manivelası ile kontrol eden ve bu dengenin değişmesini 'casus belli' sayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi atlıyor" dedi.

Erdoğan'ın yüzde 50+1 açıklamasının perde arkası ortaya çıktı: Bahçeli ne diyecek? - Resim : 1

"BAHÇELİ NE DİYECEK?"

Uysal, "Erdoğan, bu seçimde AKP'nin oyunun yüzde 35’lere düşmesinin çaldığı alarm zillerinin farkında! Şimdi bu risklere aklınca çözüm arıyor. Şimdi Salı Grup toplantısında 4 yıl önce TBMM’nin açılışı vesilesiyle Genel Kurul’da yapılan 23 Nisan Özel Oturumunda yüzde 50+1’i sorgulayan parti temsilcilerinin sözlerine karşı akşam düzenlenen resepsiyonda 'tüm muhalefet temsilcileri ağız birliği etmişcesine CB Hükümet Sistemi/yüzde 50+1’i sorguluyor, burada bir tertip var' diyen Sn Bahçeli ne diyecek?" diye sordu.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Gültekin Uysal