Erdoğan'dan mülakat açıklaması: 'Seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem...'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi kaldırılması vaadinde bulunduğu mülakatlara ilişkin açıklamada bulundu.

Erdoğan'dan mülakat açıklaması: 'Seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem...'

2023 Genel Seçimleri öncesi mülakatların kaldırılacağı vaadinde bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Türkevi'nde açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı'nın 'Mülakat, mülakat gibi yapılacak' açıklaması ile vaadinin boşa düştüğü yorumlarına ilişkin konuşan Erdoğan, "Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir. Elbette mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusu da çok mühim bir konu. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"NEW YORK ZİYARETİMİZ BOYUNCA BİRÇOK KABUL VE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK"

Bu çerçevede sırasıyla; Gürcistan Başbakanı Sayın Garibaşvili, ve SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Cezayir Cumhurbaşkanı Sayın Tebbun, NATO Genel Sekreteri Sayın Stoltenberg, Polonya Cumhurbaşkanı Sayın Duda, İtalya Başbakanı Sayın Meloni, İsrail Başbakanı Sayın Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Sayın Miçotakis, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Sayın Ramaphosa ve Malezya Başbakanı Sayın Enver İbrahim ile son derece verimli ve samimi görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerde hem ülkemizdeki yatırım imkanlarını hem ticari iş birliklerini hem de gündemimizdeki diğer meseleleri ele aldık.

İsrail lideri Netanyahu Türkiye'ye gelecek, ardından ekibimle İsrail ziyareti gerçekleştireceğim...

Musk İzmir TEKNOFEST'e büyük ihtimalle gelecek...

"EKONOMİ PLANIMIZA ABD'DEN İLGİ BİZİ MEMNUN ETTİ"

Mülakatlar sınırlı sayıda gerekebilir, komisyonların objektif kriterlerle oluşturulması mühim.

Enflasyonla ilgili olumlu gelişmeler var, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde neticesini almaya inşallah başlarız.

Ekonomi yönetimimize güveniyoruz. OVP'yi açıkladıktan sonra ekonomimize yönelik ilgiyi G20de görmüştük. ABD’de bu ilginin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti. Mali disiplinle, yapısal reformlarla ekonomimizi her türlü fırtınaya dayanıklı hale getireceğiz. Biz bunu daha önce yaptık, yine yaparız.

EMEKLİ MAAŞI

Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. İlgili bakanım zaten çalışmalarını sürdürüyor. Dönüşte zaten bir araya gelip, 'Ne durumdasın, ne yaptın, ne yapıyorsun?' kendisinden bunun bilgilerini de alacağız. Ama 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz.

Biz ekonominin kronik problemlerini çözerken işçilerimizin, memurlarımızın yanı sıra emeklilerimizi de enflasyona ezdirmemek için çabalıyoruz. Bu konuda attığımız adımlar mevcut. Emeklilerimizin sıkıntılarını da biliyoruz. Toplumun tüm kesimlerine yönelik adımlar attığımız gibi onların da yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacağız. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için gayret göstereceğiz.

KKTC AÇIKLAMASI

KKTC'nin tanınması barışa hizmet eder. Yol haritamız KKTC'nin haklarının eksiksiz muhafazası.

BM, reformları yapamaz, kendini zamanın ruhuna uygun hale getiremezse barışı koruma misyonunu sağlayamaz. Rusya-Ukrayna savaşı bunun en somut örneğidir.

Aileyi korumak, Türkiye’yi, vatanı korumaktır. Bu sorunla etkin biçimde mücadele edeceğiz. Uluslararası zeminde bu mücadelede işbirliklerine hazırız.

Türkiye bir hukuk devletidir ve misafirlerimize yönelik şiddet içeren alçakça saldırıların failleri gerekli cezaları hukuk önünde alacaklardır.

Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşlarıyla da bir araya gelerek, İslam düşmanlığı ve Anti-semitizimle mücadelede atılabilecek ortak adımları değerlendirdik. Açılışını 2021 yılında yaptığımız Türkevi binamız, bu yıl da dünya liderleriyle yaptığımız bu görüşmelere ev sahipliği yaptı.

CHP'DEKİ GENEL BAŞKANLIK YARIŞI

Beni bu çekişmeye veya bu çatışmaya katmayın. Ben kendi işime bakıyorum. Onlar da kendi aralarında kendi işlerine baksınlar. Çünkü ben o mu kazanır bu mu kazanır o işlerle uğraşmam.

YEREL SEÇİMDE ADAYLAR KİM OLACAK?

Cumhur İttifakı’nın bu noktada bir sıkıntısı yok. Şu anda 81 vilayette başta İstanbul, Ankara olmak üzere bunu Devlet Bey'le oturacağız, konuşacağız. Nerede kimi gösteririz, istişarelerimizi yapıp ona göre büyük şehirler olsun diğerleri olsun buralardan isimleri inşallah hayırlısıyla belirleyeceğiz. Şu anda hemen 1 ay içerisinde bunlar belirlenir diye bir şey yok. Fakat biz buralardaki büyük şehirlerde kimler koç başı olabilir? Bu vilayetlerin dışında diğer illerde kimler olabilir? Bunları tespit edip garantiye gidecek şekilde bu illerde dayanışma halinde kavga, gürültü olmadan adaylarımızı beraber belirleyeceğiz."

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan