'Erdoğan, Altılı Masa konusunda şapkadan yeni tavşanlar çıkarabilir'

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Altılı Masa konusunda 'şapkadan yeni tavşanlar çıkarabileceğini' söyledi: "Umarız şapkadan yeni tavşanlar çıkmadan adaylık meselesini bir an önce konuşup bir çözüm üretirler."

'Erdoğan, Altılı Masa konusunda şapkadan yeni tavşanlar çıkarabilir'

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti'ye yönelik 'altılı masayı terk et' çağrısını değerlendirdi.

Erdoğan, Endonezya'dan dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlamış; CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'yle altılı masada birlikte çalışan İYİ Parti için şunları söylemişti:

"Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP'yi bir kenara koyalım, altılı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İYİ Parti'nin bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir."

"Görüldüğü gibi şu anda Cumhur İttifakı'nın tek problemi 6’lı masa" diyen Ocaktan, şöyle devam etti:

"Yeniden iktidar olma yolunda önündeki en büyük engelin bilincinde olan Erdoğan’ın bu konuda şapkadan yeni tavşanlar çıkarabileceğini kimse unutmasın. 6’lı masayı oluşturan muhalefet liderleri eğer bu sistemin değişmesi konusunda kararlı iseler, umarız şapkadan yeni tavşanlar çıkmadan adaylık meselesini bir an önce konuşup bir çözüm üretirler."

Yazının tamamı.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Meral Akşener Altılı masa