Engin Altay ile AKP'li Akbaşoğlu arasında sert tartışma: 'Kimin yabancı saraylardan medet umduğunu Türkiye biliyor'

2023 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde CHP'li Engin Altay ve AKP'li Muhammet Emin Akbaşoğlu arasında tartışma yaşandı.

Engin Altay ile AKP'li Akbaşoğlu arasında sert tartışma: 'Kimin yabancı saraylardan medet umduğunu Türkiye biliyor'

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2023 yılı bütçe görüşmeleri son gününde de sert tartışmalara sahne oluyor.

ENGİN ALTAY'DAN SERT YANIT

AKP adına kürsüye gelen Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti üzerinden muhalefeti hedef alan sözler sarf etti.

Akbaşoğlu'nun sözleri sonrası kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Akbaşoğlu'na yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'yi kurmasının hemen ardından ABD'ye gitmesini hatırlatan Altay, ''Kimin yabancı saraylardan medet umduğunu biz de biliyoruz Türkiye de biliyor'' ifadelerini kullandı.

Altay şu ifadeleri kullandı:

600 milyar açığı olan bütçenin hayrı mu olur? Siz hedefe ulaşmak için papaz elbisesi giyeceğini söyleyen insanlarsınız. Sayın cumhurbaşkanı yardımcımıza bütçede dedim ki: Erdoğan'a partisini kurduktan sonra ABD'ye niye gitti? Seçimden bir gün sonra Erdoğan bir devlet yetkilisine bu mektubu niye yazdı? Kimin yabancı saraylardan medet umduğunu biz de biliyoruz Türkiye de biliyor. Baraj var, havalimanı var. Akbaşoğlu bunu söylüyorsun. Peki özelleştirmeden elde edilen 77 milyar dolar para nerede Akbaşoğlu?
Etiketler
Meclis bütçe görüşmeleri CHP Kemal Kılıçdaroğlu Engin Altay Bütçe