Çocuk istismarı ile gündeme gelen cemaatin ismi roketin üzerine yazılmıştı: Hulusi Akar'dan açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, üzerinde “Suriye El-Bab’tan Mahmut Efendi cemaatine selam olsun. Hizmetlerinizin devamı için” yazan rokete ilişkin kendisine yöneltilen soruya yanıt verdi.

Çocuk istismarı ile gündeme gelen cemaatin ismi roketin üzerine yazılmıştı: Hulusi Akar'dan açıklama

6 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğramasıyla gündeme gelen İsmailağa Cemaati'nin hayatını kaybeden lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun isminin yazılı olduğu TSK'ya ait roket de bir kez daha gündeme geldi.

Üzerinde ''Suriye El-Bab’tan Mahmut Efendi cemaatine selam olsun. Hizmetlerinizin devamı için'' yazılı roketi bütçe görüşmelerinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a soran CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, ''Fotoğrafın paylaşılması sonrası herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Fotoğraftaki merminin harekât bölgesinde kullanıldığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise TSK mensupları emirleri komutanlarından mı tarikat liderlerinden mi almaktadır?'' sorularını sordu.

AKAR'DAN YANIT

Söz konusu sorulara Akar'dan yanıt geldi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Akar, ''Bir varsayım üzerine hüküm veriliyor, muhakeme yapılıyor, çok yanlış. Bahsedilen roketle ilgili iddialar 2020'de bir daha çıkmış. Bunun bizimle alakası olmadığını söylemişiz. Bizim envanterimizde bu yok, böyle bir şey yok, yok'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Hulusi Akar Suriye